Beograd - Društvo - B92 Lokal

Otvoreno novo igralište za decu – ambasada Kine uložila 5,5 miliona FOTO

U sklopu Dečjeg kulturnog centra "Majdan" u Beogradu, danas je otvoreno renovirano igralište za decu, za koje je ambasada Kine donirala oko 5,5 miliona dinara.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, koja je sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem otvorila obnovljeno igralište, rekla je da je veoma srećna što je njena zemlja mogla da pomogne srpskim prijateljima.

Bo, koja je bila i dugogodišnji stanovnik opštine Savski venac, rekla je da se u toj sredini uvek osećala kao kod svoje kuće.

"Veoma smo zahvalni i srećni i spremni smo da damo svoj doprinos razvoju i dobrobiti lokalne zajednice. Hvala našim srpskim prijateljima koji realizuju naše želje i nadamo se da će deca vreme provoditi u ovom centru i igralištu", poručila je Čen Bo.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je da je današnji dan važan za sve građane Savskog venca, naročito za najmlađe i uputio veliku zahvalnost ambasadi Kine što je obezbedila novčana sredstva za novo igralište.

"Zamenili smo dečji mobilijar, podloga je potpuno nova, sigurnosno bezbedna. Dotrajala stolarija je zamenjena sistemom novih prozora kojim će se unaprediti energetska efikasnost", naveo je Vidović.

Dodao je da je od amabasade Kine opština dobila skoro 5,5 miliona dinara, koje je uložila u rekonstrukciju dečjeg igrališta i kulturnog centra "Majdan".

"U proteklih nekoliko godina opština Savski venac je dobila 12 novih dečjih igrališta i sportskih terena, a ove godine završena su dva dečja igrališta i očekujemo da do kraja godine imamo potpuno izgrađeno igralište na Dedinju", rekao je Vidović.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.