Beograd - Društvo - B92 Lokal

Otvoren šalter za podelu vaučera na Zvezdari: Evo ko ima pravo na 6.000 dinara

Podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara koje je obezbedio grad Beograd je počela, a u Gradskoj opštini Zvezdara otvoren je šalter na kome vaučere mogu preuzeti roditelji dece koja nisu deo vaspitno obrazovnog sistema.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Podela vaučera vrši se do 15. februara.

"Šalter radi od ponedeljka do petka od 07.30 do 15.30 časova. Neophodno je da roditelji donesu na uvid svoju ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu deteta kao i dokument na kome je jedinstveni matični broj deteta (JMBG). Deca koja imaju prebivalište na teritoriji Beograda, a pohađaju školu koja se nalazi van Beograda, neophodno je da donesu i potvrdu te škole", rekao je za Tanjug predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić.

Na šalteru vaučere mogu dobiti roditelji čija deca ne idu u vrtić, a sva deca koja idu u vrtiće, osnovnu i srednju školu, vaučere će dobiti u tim ustanovama, rekao je Jeremić.

"Pravo na vaučere imaju i učenici koji pohađaju nastavu vanredno, a čiji jedan od roditelja - staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji grada Beograda. Strani državljani mogu dobiti vaučer pod uslovom da imaju stalni boravak ili prebivalište na teritoriji Beograda", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, poklon-vaučeri se mogu preuzeti do 15. februara, a iskoristiti do 1. marta 2024. godine.

"Vaučer ima vrednost 6.000 dinara i namenjen je za kupovinu na sajtovima i radnjama. Povećali smo asortiman robe koju će moći da podignu u više prodavnica, a uveli smo i mogućnost kupovine bebi-opreme i igračaka. Vaučeri ne moraju da se iskoriste prilikom jedne kupovine, a omogućena je i doplata pri kupovini", rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.