Beograd - Društvo - B92 Lokal

Obeležen Međunarodni dan ljudskih prava: Posađeno 60 stabala na obali Save

Zamenica gradonačelnika Beograda, Vesna Vidović prisustvovala je danas sadnji drveća na levoj obali Save, u spomen nestalim licima, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obeležava 10. decembra.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Ona je tom prilikom podsetila da svaki čovek ima jednaka prava, ali i da nažalost postoje oni koji ta prava nisu ostvarili, saopštava Beoinfo.

"Danas smo pružili podršku porodicama nestalih lica kojih je oko 10 hiljada i koji još uvek nisu pronađeni. Ovih 60 sadnica simbolički predstavljaju to da nismo zaboravili naše nestale, a takođe služe i da nam budu podsetnik da ne smemo da zaboravimo sva stradanja našeg naroda", poručila je Vidović.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Šefica regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Jelena Stijačić je podsetila da se svake godine na Dan ljudskih prava okupljamo kako bi se setili svih onih koji su nestali u ratovima 90-tih godina na teritoriji nekadašnje Jugoslavije i kako bismo podržali porodice nestalih koji i dalje traže informacije o svojim najbližima.

"Pravo da znamo sudbinu najbližih je fundamentalno pravo i mora biti poštovano. Po podacima Međunarodnog crvenog krsta sudbina 9.854 osoba je i dalje nepoznata i to je nešto što treba da nas sve zabrine. Danas ćemo posaditi 60 stabala, uz stotinu koju smo posadili u proteklom periodu", istakla je Jelena Stijačić.

Događaju su prisustvovali predstavnici JKP "Zelenilo Beograd”, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil kao i predstavnici ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.