Beograd - Društvo - B92 Lokal

Novčana pomoć za stanare Vidovdanske: Pet porodica dobija po 304.596 dinara

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će pet porodica koje su izgubile stanove prilikom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici, a koje su živele u njima, dobiti sledeće sedmice novčanu pomoć u iznosu od po 304.596 dinara.

Izvor: B92.net, Grad Beograd Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/faustpr
Foto: Depositphotos/faustpr

Ta odluka je doneta danas, na predlog Štaba za vanredne situacije, rekao je Vesić za Tanjug, prenosi Beoinfo.

On je naveo da očekuje da će za dve nedelje biti potpisan ugovor sa građanima koji su izgubili krov nad glavom prilikom rušenja zgrade i da će nakon toga Direkcija za građevinsko zemljište početi sa izgradnjom njihovih stanova.

Dok se to ne dogodi, kako je rekao, četiri porodice koje nemaju smeštaj moći će privremeno da borave u gradskim stanovima.

"Kao država i društvo uradili smo apsolutno sve da pomognemo našim sugrađanima. Oni su zadovoljni, jer smo im pokazali da možemo da budemo solidarni i da stanemo uz njih, posebno kada im se desi nešto za šta nisu krivi" rekao je Vesić.

On je naveo i da su stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici počeli da ulaze u stanove kako bi uzeli najosnovnije stvari nakon procene Građevinskog fakulteta da je to bezbedno.

Važno je da mogu da uđu i uzmu stvari kako ne bi bilo uništeno ono što ima životnu vrednost, kao što su slike, uspomene... Zahvalan sam Građevinskom fakultetu što je pomogao u tome, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.