Beograd - Društvo - B92 Lokal

Nova hala, ponos Zvezdare: Ovo je kapitalna investicija beogradske opštine

Ovogodišnja kapitalna investicija na teritoriji Opštine Zvezdara biće izgradnja dvorane Sportskog društva Radnički, gde će biti izgrađeno novih 16.000 kvadrata, a novi moderni sportski objekat nosiće ime po legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću.

Izvor: Novosti/S.V. Beograd
Podeli
Ilustracija/Foto: 29september/Shutterstock
Ilustracija/Foto: 29september/Shutterstock

Ovo je, obeležavajući opštinsku slavu Sretenje, najavio predsednik ove lokalne samouprave Vladan Jeremić, prenose Novosti.

On je, govoreći o projektima koji će u toku ove godini biti realizovani na Zvezdari, podsetio da se nastavlja gasifikacija, te da će biti izgrađena 134 kilometra gasovodne mreže kojom će 4.000 domaćinstava biti priključeno na gas. Ali, najveći projekat je na uglu ulica Vojvode Šupljikca i Vatroslava Jagića, gde će biti izgrađen novi sportski centar, na mestu srušenog Radničkog.

"Sretenje je Dan državnosti Republike Srbije, koji Gradska opština Zvezdara obeležava i kao svoju slavu sa željom da svi njeni građani imaju puno uspeha i da vreme koje dolazi svima donese još veći napredak i prosperitet. Gradska opština Zvezdara je među vodećim u zemlji po pozitivnom prirodnom priraštaju, koji pokazuje da puno pažnje poklanjamo poboljšanju kvaliteta života stanovnika i nadamo se da će naredne godine doneti još veći prosperitet", rekao je Vladan Jeremić.

Planom je predviđena izgradnja potpuno novog, savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1.000 do 1.200 gledalaca, sportskih terena i vežbaonica. U okvoru kompleksa biće otvoren i muzej sporta, kao i prostori za obuku i održavanje seminara, kao i kancelarijski prostor za predstavnike klubova.

Multifunkcionalna sportska dvorana je planirana za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica, kao i za druge manifestacije koje ne moraju biti isključivo sportske. Posle obnove, u Sportskom društvu "Radnički" treniraće košarkaši, rukometaši i odbojkaši. P

lanirana su dva terena za skvoš, streljana sa šest streljačkih mesta za vazdušni pištolj i pušku, a postojaće i tri odvojene sale za borilačke sportove i sala za futsal.

"Ovo će biti idealno mesto u centru grada za sve koji hoće da se bave sportom i za one koji znaju da cene tradiciju. Izašlo je više novca nego što smo očekivali, ali želeli smo da uradimo najbolje, ne samo da okrečimo već i da uradimo garaže, biće 187 parking-mesta, sala za treninge, borilačke sportove i sve što je potrebno", rekao je predsednik Aleksandar Vučić kada je prošle godine obilazio radove na ovom kompleksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.