Beograd - Društvo - B92 Lokal

Najveća svetska izložba održava se u Beogradu: Prijavljeno 1.200 pasa iz celog sveta VIDEO

Beograd će ovog vikenda biti domaćin najveće izložbe pasa na svetu.

Izvor: B92.net, TV Prva Beograd
Podeli
Ilustracija/Foto: Sergey Lavrentev/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Sergey Lavrentev/Shutterstock

Ova nesvakidašnja izložba održava se u Beogradskoj areni.

"24. i 25. februara se održava najveća manifestacija specijaliziranoj izložbi, koja je do sad ikada održana kako na teritoriji naše zemlje, tako i na teritoriji Evrope sa tim brojem prijavljenih izlagača iz celog sveta. Imamo oko 20 zemalja koje učestvuju na našoj manifestaciji i imamo u izboru sudija negde oko 18 sudija od Kine, Malezije, Tajlanda, preko mnogo evropskih zemalja, do Meksika i Amerike", rekao je Dušan Paunović, organizator.

Izložba se odvija u okviru organizacije kinološkog društva Zemun i pasminskih klubova.

"Tu su nam sledeće rase, tu su šnauceri, tu su dobermani, tu su patuljaste rase pasa i tu su špicevi. To su grupacije pasa koje će biti prikazane ta dva dana u Beogradskoj areni i skupili su ukupan broj od 1200 i nešto prijava", rekao je Paunović.

"Mi želimo ovim putem da pozovemo naravno sve naše sugrađane koji bi mogli da vide kako izgleda jedna manifestacija organizovana na svetskom nivou, a baš kod nas u našem gradu, u našoj zemlji. Svi roditelji s decom, svi posmatrači su dobrodošli, ulaz je besplatan za sve, međutim psi se ne trebaju voditi, mogućnost je samo ulaska pasa koji su prijavljeni na manifestaciju zbog velike gužve i ukupnog broja koji već imamo", zaključio je Paunović.

Ulaz je slobodan za sve, a manifestacija počinje i u subotu i u nedelju od 9 časova, a završava se u 20 časova.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.