Beograd - Društvo - B92 Lokal

Najavljeno zaprašivanje delova Zemuna

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" nastavljaju sa sprovođenjem mera kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

Izvor: Zemunske vesti Beograd
Podeli
Ilustracija: mycteria/Shutterstock
Ilustracija: mycteria/Shutterstock

Ukoliko vremenske prilike dozvole, planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sutra, 2. avgusta, sprovoditi od 20 do 24 časa, a akcija se odnosi na sledeće lokacije: Sava Kovačević, Bački ilovik, Kalvariju, Novi grad, Vojni put, Novu Galeniku, 13. maj, Plave horizonte, Školsko dobro, Altinu 1, Altinu 2.

Iz ovog gradskog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije, prenose Zemunske vesti.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine registrovalo je preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca. Preparat je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.