Beograd - Društvo - B92 Lokal

Najavljena obnova Smederevskog puta – evo kada kreće rekonstrukcija

Kilometarske kolone vozila, saobraćajna gužva tokom jutarnjeg i popodnevnog špica i rupe na kolovozu svakodnevna su slika na Bulevara kralja Aleksandra kod raskrsnice sa Ustaničkom i delu Smederevskog puta.

Izvor: Novosti/S. V. Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun
Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

Rekonstrukcija ove frekventne saobraćajnice koje vodi od Ustaničke do gročanskih naselja u dužini od 6,7 kilometara biće u junu, tek kada sa radom počne beogradska obilaznica kod Bubanj Potoka.

To najavljuje gradski menadžer Miroslav Čučković i ističe da će obnova ovog dotrajalog puta biti u fazama, a majstori dolaze tek kada bude uslova da saobraćaj sa Smederevskog puta bude preusmeren na obilaznicu kod Bubanj Potoka i auto-put, do centra grada. On kaže da nigde u Beogradu neće početi radovi koji bi dodatno opteretili ionako tešku saobraćajnu sliku, nego tek onda kad bude postojala alternativa, pišu Novosti.

"Ova deonica je veoma opterećena, a kada smo prošle jeseni obnavljali ulicu kod restorana 'Tri tiganja' u dužini od 900 metara, imali smo veliki problem, kako da 'izvučemo' deo saobraćaja ka centru grada", pojašnjava Čučković.

"Kada budemo rekonstruisali ovih 6,7 kilometara Smederevskog puta, radićemo segment po segment jer je neophodno uraditi sve instalacije. Ova saobraćajnica je, između ostalog, u lošem stanju jer nema odvode i nema sve ono što treba da imaju kanali pored puta. U junu, kada budemo otvorili obilaznicu, i kad budemo mogli da sav saobraćaj 'odvučemo' preko Avale ili auto-puta do centra grada, zatvaramo ovu ulicu i počinjemo obnovu kolovoza, deo po deo", najavio je on.

Da li će biti uslišena želja meštana Grocke, da Smederevski put dobije još jednu traku koja će zasigurno odušiti saobraćajni čep, znaće se kada bude gotova analiza stručnjaka iz "Puteva Beograda". Prema Čučkovićevim rečima, na ovoj trasi postoji mnogo dvorišta, ograda i bandera koje su građane pre nekoliko decenija te se verovatno nalaze u pojasu koji bi mogao da se iskoristi za proširenje.

"Taj posao mora biti sinhronizovan i kada završimo projekat onda ćemo početi sa radovima, da ne bismo ulazili u probleme sa nekim drugim institucijama koje su zadužene za bezbednost i funkcionalnost ovog prostora", zaključuje gradski menadžer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.