Beograd - Društvo - B92 Lokal

Izmena saobraćaja u Beogradu od 14 časova zbog Fajnal-fora, evo detaljnog spiska

Zbog održavanja takmičenja "Final four Euroleague 2022" u Beogradskoj areni, od danas pa sve do nedelje, doći će do zatvaranja pojedinih ulica na Novom Begoradu i izmena u trasi određenih linija gradskog prevoza.

Izvor: Blic Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/milangucci
Foto: Depositphotos/milangucci

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

Tako će od danas od 14 časova pa do sutra do 2 sata, kao i od subote od 12 sati do nedelje do 1 sat doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom održavanja takmičenja doći će do zatvaranja ulica: Španskih boraca (deo od kružnog toka u visini Bulevara Аrsenija Čarnojevića do Bulevara Zorana Đinđića – smer ka Bulevaru Mihajla Pupina); Bulevar Zorana Đinđića (deo od Španskih boraca do Аntifašističke borbe – oba smera).

Zbog toga će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način: Vozila sa linija 70 i 74 u smeru ka ulici Bulevar Mihajla Pupina će saobraćati ulicama Bulevar Аrsenije Čarnojevića, Omladinskih brigada, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom; Vozila za linije 17 u smeru ka terminusu "Zemun (Gornji grad)" će saobraćati ulicama Bulevar Аrsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom.

U smeru ka terminusu „Konjarnik“ će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Bulevar Аrsenija Černojevića i dalje redovnom trasom;

Vozila za linije 68 u oba smera će saobraćati ulicama Bulevar Zorana Đinđića, Аntifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Španskih boraca, Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom, stoji u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Nema ni parkinga u okolini

Građani ovog dela Novog Beograd dobili su obaveštenje da svoja vozila preparkiraju.

"Molimo Vas da do 18 maja svoja vozila preparkirate, tako da sva parking mesta ostanu prazna u sledećim ulicama: Španskih boraca u smeru ka Bulevaru dr Zorana Đinđića, na potezu od kružnog toka do raskrsnice sa Bulevarom dr Zorana Đinđića; Bulevar dr Zorana Đinđiđa od raskrsnice sa Španskih boraca do raskrsnice sa Antifašističke borbe; Proleterskih solidarnosti uključujući i veliki parking između Proleterskih solidarnosti i autoputa, koji će biti korišćen u sklopu organizacije događaja", piše između ostalog na obaveštenju koje su mogli da pronađu Beograđani na svojim automobilima oko Beogradske arene.

Kako se navodi dalje, "vozila koja ostanu parkirana na parking mestima u navedenim ulicama 18. maja će biti pažljivo premeštena uz asistenciju Parking servisa shodno prijavi šireg javnog skupa koja je dostavljena nadležnoj instituciji", piše na obaveštenju sa grbom Grada Beograda koji je bio okačen na automobile.

Skoro 20.000 navijača dolazi u Beograd

Nakon četiri godine srpska prestonica je ponovo domaćin finiša najvećeg evropskog košarkaškog takmičenja Evrolige (Fajnal For), a tim povodom očekuje se da u Beograd dođe oko 18.000 navijača, dok su i apartmani u glavnom gradu tim povodom odavno popunjeni.

Timovi koji se sastaju u prvom polufinalnom meču, Efes i Olimpijakos, dolaze iz Turske, odnosno Grčke, a turisti iz ovih zemalja i nisu tolika retkost, pa su mnogi već i posetili prestonicu u mnogobrojnim evroligaškim utakmicama u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su prodate sve karte i da će u naš grad doći 18.000 stranaca od kojih najviše Grka, skoro 9.000. Po njegovoj proceni grad Beograd će zaraditi oko 22 miliona evra direktno od navijača, a da će ukupna zarada biti oko 25 miliona evra.

“Turisti polako pristižu u Beograd, najviše iz Grčke, a tu su i navijači iz Turske i naravno Španije. Zanimljivost je da će se po prvi put El clasico koji se igra između Barselone i Real Madrida igrati van Španije i to u našem gradu. Pored samog turnira imaćemo i mnogo propratnih i zanimljivih dogadjaja”, rekao je Vesić, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.