Beograd - Društvo - B92 Lokal

Gradonačelnik Beograda počasni član Srpskog lekarskog društva

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izabran je danas za počasnog člana Srpskog lekarskog društva.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

On je tom prilikom zahvalio na tome što je prepoznat njegov trud i u oblasti medicine i kao gradonačelnika prestonice, te naglasio da mu ovo priznanje mnogo znači i da će učiniti sve da ga opravda.

"U obe oblasti dajem svoj maksimum, pokušavam da doprinesem koliko je to u mojoj moći. U prethodnom periodu publikovao sam četiri rada i jako sam ponosan na svoj tim i kontinuitet koji smo ostvarili u ovoj oblasti. Ovo priznanje vidim pre svega kao potvrdu onoga što pokušavam da uradim kada je reč o izgradnji „Tiršove 2”, nove dečje klinike, da bi mališani imali najsavremenije uslove za lečenje", istakao je gradonačelnik Radojičić.

On je dodao da postojeća zgrada Univerzitetske dečije bolnice u Tiršovoj ne može da pruži takve uslove pacijentima i lekarima.

"Odredili smo lokaciju za novu dečiju bolnicu i počeli su pripremni radovi. Istovremeno, mislim da mi kao medicinski radnici moramo jedni drugima da dajemo podršku kad god je to moguće i da pokazujemo solidarnost, takođe moramo da se oslanjamo jedni na druge, da pomažemo jedni drugima i budemo na istoj strani kada rešavamo probleme koje imamo", naglasio je Radojčić.

Prema njegovim rečima, ova pandemija je pokazala da se ponovo prepoznaje značaj lekara koji su i dali ogroman doprinos u borbi sa koronavirusom.

"Svi zajedno možemo mnoge probleme da rešimo i to se pokazalo sada kada smo uradili sve da izađemo iz pandemije i vratimo se normalnom životu", naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.