Beograd - Društvo - B92 Lokal

Doček Nove Godine u duhu Beograda – svi organizovani događaji biće besplatni

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je da će ove godine manifestacija "Beogradska zima" biti organizovana na više lokacija u prestonici, od 15. decembra do 15. januara.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: poludziber / Shutterstock.com
Foto: poludziber / Shutterstock.com

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

On je, u Beogradskoj hronici istakao da će u okviru "Beogradske zime" biti organizovan i doček Nove godine ispred Narodne skupštine, saopštava Beoinfo.

Ukazao je da će akcenat ovogodišnje manifestacije biti u duhu Beograda, kao i da će svi događaji biti besplatni.

"Pod okriljem Sekretarijata za kulturu prvi put će u organizaciji manifestacije biti uključene sve ustanove kulture grada Beograda. Očekujemo mnogo više sadržaja namenjenih najrazličijim kategorijama stanovništva. Akcenat je na dečjim predstavama i kreativnim radionicima u svih 17 beogradskih opština. Takođe i tradicionalno klizalište za decu, kao i "Trg bajki" u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom i pozorištima za najmlađe "ukazao je Nikodijević.

Precizirao je da će se ove godine klizalište i "Božićno seoce" nalaziti kod parka "Ušće" na Novom Beogradu, zbog lakšeg pristupa korisnika.

"Trg bajki" će biti na Zvezdari, dok će se na Trgu republike organizovati program kulturnog sadržaja pod radnim nazivom "Ljubav i moda", a u duhu vremena koje je iza nas", naveo je predsednik Skupštine grada Beograda.

Takođe je najavio i besplatne koncerte sa klasičnom, džez i rok muzikom na više lokacija u prestonici.

"Sa Fondacijom "Milan Mladenović" dogovorili smo koncert posvećen EKV-u ispred Doma omladine. To je duh Beograda koji želimo da vratimo", naveo je Nikodijević.

Kada je reč o koncertu za doček 31. decembra ispred Narodne skupštine, Nikodijević je istakao da će on biti namenjen mlađoj populaciji.

"Prethodnih godina novogodišnji koncerti su bili posvećene gostima prestonice i starijoj publici, sada je stav da se koncertni repertoar prilagodi mladima. Dok će "Beograd na vodi" imati svoj program dočeka Nove godine, takođe u saradnji sa ustanovama kulture Grada Beograda", najavio je Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.