Beograd - Društvo - B92 Lokal

Dobre vesti za žitelje Batajnice FOTO

U Batajnici u naselju Šangaj, asfaltirano je sedam ulica čime je zaokružena putna infrastruktura u ovom naselju.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Programom uređenja nekategorisanih puteva asfaltom su presvučene ulice Velike međe Nova 16 i Nova 22, zatim Businjskih bara 3. deo, Miroslava Veličkovića, Aleksandra Makedonskog, Stevana Simića i Miše Dimitrijevića.

Gradska opština Zemun je u prethodnom periodu asfaltirala blizu 400 ulica, krakova, prilaza, staza i trotoara u svim zemunskim naseljima.

Radovi na putnoj infrastrukturi se izvode u kontinuitetu, pored izgradnje novih saobraćajnih veza, temeljno se radi na revitalizaciji postojećih kolovoza, naročito onih ulica koje su najfrekvetnije i trase su javnog prevoza.

Novo igralište

Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

U Ulici Batajničkih žrtava broj 1 niklo je igralište koje zauzima površinu nešto veću od hiljadu i po kvadrata.

Novo igralište u Batajnici idealno je zaštićeno od saobraćaja, ima osvetljen prilaz, pristupne staze i mobilijer koji je namenjen svim generacijama.

Deo za najmlađe opremljen je klackalicama, toboganom i ljuljaškama na gumiranim podlogama, novim svetiljkama i betonskim klupama za pratioce.

U centralnom delu igrališta betoniran je teren za basket, opremljen košem i ograđen prema propisima da ne bi ugrožavao okolne bašte.

U trećem segmentu igrališta je senik sa stolom za društvene igre i četiri betonske klupe.

Kada vremenske prilike budu dozvolile, dodatno će biti uređene zelene površine.

Dobra rasveta solarnim svetiljkama, povezanost stazama i zelenim površinama tek će ovaj skriveni batajnički džep učiniti posećenim prostorom za bezbednu dečiju igru, sportske radosti i druženje, a njegovo uređenje i formiranje finansirano je iz budžeta Gradske opštine Zemun.

Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.