Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Dobar odziv Beograđana za vakcinaciju"; Juče - 1.241 osoba

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je jutros sa Beogradskog sajma da je odziv građana za vakcinaciju protiv koronavirusa dobar, te da ceo postupak protiče bez problema.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

On je istakao da je u toku jučerašnjeg dana vakcinisana 1.241 osoba.

"Grad Beograd je opremio Halu 11 Beogradskog sajma gde ima dovoljno kabina za preventivne lekarske preglede, nakon kojih se ide u deo za vakcinaciju i na kraju se odlazi u čekaonicu gde primaoci treba da se zadrže oko 15 minuta", precizirao je Nikodijević.

On je istakao da Grad Beograd pomaže Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja i Republičkom kriznom štabu kako bi imunizacija stanovništva bila efikasno obavljena.

Pokrenuto je, prema njegovim rečima, 17 kol centara putem kojih se građani informišu o proceduri prijave za vakcinaciju, prenosi Beoinfo.

"U toku jučerašnjeg dana bilo je oko 4.100 poziva iz kol centara, kao i 2.499 poziva iz E uprave u vezi sa zakazivanjem termina. Nastojimo da svim sugrađanima koji žele da se vakcinišu, to i omogućimo. Iz tog razloga organizujemo i besplatan prevoz za sve građane koji ne mogu da stignu do zakazanog odredišta. Verujem da ćemo i u narednim danima nastaviti da radimo kao u toku prvog dana", naveo je Nikodijević.

On je podsetio da se vakcinacija, pored Beogradskog sajma, vrši na još 17 lokacija u prestonici.

"Svaki građanin koji se prijavio preko portala E uprava dobiće SMS i poruku mejlom o mestu i vremenu vakcinacije. Na taj način su građani precizno obavešteni gde treba da dođu ili gde ćemo ih dovesti ako nisu u stanju da se sami organizuju. Upravo zbog takvog sistema, sve se odvija u najboljem redu, bez čekanja i stvaranja gužvi", istakao je Nikodijević za TV Pink.

On je dodao da je veliki pobornik vakcinacije, te da se prvog dana prijavio preko portala eUprava.

"Verujem da će me u narednim danima pozvati da primim vakcinu. Što pre obavimo imunizaciju stanovništva, pre ćemo se vratiti normalnom životu i oporavku zemlje u ekonomskom smislu", zaključio je predsednik gradskog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.