Beograd - Društvo - B92 Lokal

Deo ulice na Novom Beogradu dobija novi naziv

Deo Zemunske ulice na Novom Beogradu ubuduće će se zvati Egipatska ulica, odlučeno je danas na sednici Skupštine grada Beograda.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Jovana Kuzmanovic/Shutterstock
Foto: Jovana Kuzmanovic/Shutterstock

Razlog za donošenje ove odluke jeste inicijativa ambasade Egipta da se jedna ulica na teritoriji Beograda imenuje u Egipatsku, s tim da naziv Zemunska ulica ostane u rezidencijalnom delu, što bi u prostornom smislu obuhvatilo stambene objekte sa neparnim kućnim brojevima.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, Ambasada je ukazala da bi to označilo jačanje daljih aktivnosti po pitanju bilateralne saradnje između Srbije i Egipta, te da bi se na ovaj način produbili i ojačali postojeći prijateljski odnosi dve zemlje koji se neguju još od osnivanja Pokreta nesvrstanih.

Skupština Grada Beograda na današnjoj sednici usvojila i paket finansijskih odluka, koje se tiču rebalansa programa poslovanja za brojna javna preduzeća.

Takođe, doneta su rešenja o davanju saglasnosti na statute trideset ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd.

Na sednici je na funkciju vršioca dužnosti direktora JKP "Javno osvetljenje" imenovan Aleksandar Cincar Poposki, Nemanja Šegrt novi vršilac dužnosti direktora JP "Beogradska tvrđava", a za Zamenika gradskog pravobranioca imenovan je Ivan Banićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.