Beograd - Društvo - B92 Lokal

Beograđani, u ovim radnjama možete iskoristiti novogodišnje vaučere za decu

Beogradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu dodeliće ove godine ukupno 380.000 vaučera u vrednosti od po 6.000 dinara za kupovinu zimske i letnje odeće i obuće, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školske opreme, proizvoda za bebe i igračaka za decu starosti od 0 do 19 godina.

Izvor: eKapija/I.Ž. Beograd
Podeli
Ilustracija/Foto: dvoevnore/Shutterstock
Ilustracija/Foto: dvoevnore/Shutterstock

Kako se navodi u odluci o dodeli, ove godine će poklon vaučeri moći da se iskoriste u objektima kompanija Planeta Sport, Dexy Co Kids, Sport Vision, N Sport i Trendmaker. Ukupna vrednost ugovora je 2,28 milijardi dinara, prenosi eKapija.

Vaučeri će važiti od decembra 2023. godine do 1. marta 2024. godine i moći će da se iskoriste za kupovinu kompletnog asortimana u maloprodajnim objektima izabranog ponuđača/isporučioca i to za kupovinu proizvoda koji su na trenutnim aktuelnim akcijama u maloprodajnim objektima, kao i na onlajn sajtovima.

Korisnik može za vreme važenja vaučera, da iznos vaučera sukcesivno troši, a može i da obavi doplatu drugim sredstvima plaćanja u slučaju da ukupan račun bude veći od vrednosti vaučera.

Ko sve ima pravo na vaučer?

Korisnici vaučera, kako je precizirano u javnom pozivu, jesu "deca starosti od 0 do 19 godina" koja nisu obuhvaćena vaspitno obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji Beograda, kao i deca koja pohađaju predškolske ustanove (jaslice, vrtići, pripremni predškolski program) i učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda, bez obzira na osnivača ustanove.

Pravo na vaučere imaće i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada, bez obzira na to ko je osnivač ustanove, kao i zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda i zaposleni i radno angažovani u Bebi servisu Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.