Beograd - Društvo - B92 Lokal

Beograd dobija saobraćajne poligone za obučavanje dece - Traži se projektant

JP Putevi Beograda raspisali su tender za projektovanje saobraćajnih poligona za obučavanje dece pravilima ponašanja u saobraćaju.

Izvor: eKapija Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Qilin's prance Filmmaker
Foto: Shutterstock/Qilin's prance Filmmaker

Kako je navedeno u projektnom zadatku, neophodno je obučiti decu da budu samostalna u saobraćaju i naučiti ih pravilnom ponašanju u saobraćaju, a pošto deca najbolje usvajaju nova znanja kroz interaktivno učenje, odnosno kroz pokazne poligone gde prolazeći kroz realne saobraćajne situacije u kontrolisanim uslovima, pokreće se nabavka usluga projektovanja saobraćajnih poligona.

U planu je izgradnja i montaža poligona na 10 do 15 lokacija u prestonici, za najmanje 1.000 đaka uzrasta od 7 do 10 godina, u 17 gradskih opština.

Oni će uz pomoć edukatora prolaziti najmanje osam situacija koje ih najčešće očekuju u saobraćaju, kao što su stupanje na kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu bez semafora, sa semaforom, sa tramvajskim šinama, kretanje trotoarom i kolovozom bez trotoara i drugo.

Neophodno je da edukacija bude interaktivna, da privuče maksimalnu pažnju dece - da ukaže na najčešće propuste i greške dece pešaka koje mogu dovesti do opasnih situacija, prenosi eKapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.