Srednjoškolci, učestvujte na besplatnim kreativnim radionicama na Fakultetu savremenih umetnosti

Ako idete u srednju školu, a imate talenat za umetnost i volite različite kreativne stvari, onda bi u subotu 22. aprila trebalo da budete na Fakultetu savremenih umetnosti, koji i ove godine organizuje Creative Art Workshop. Biće organizovane radionice iz različitih oblasti: iz savremenog novinarstva, glume, muzičkih komunikacija, slikarstva i crtanja, dizajna i multimedija, modnog dizajna i multimedijalne produkcije.

Podeli
Foto: LINK group
Foto: LINK group

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 15 učesnika po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

Dakle, ako ste srednjoškolac kreativac, odaberite umetničku oblast koja vas zanima, prijavite se i dođite da uživate u zajedničkim kreacijama i idejama.

FSU Creative Art Workshop održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd) i zamišljen je kao mesto na kome će se okupiti ljudi zajedničkih interesovanja i talenata. Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama.

Više o kreativnim radionicama pogledajte na ovoj stranici.

Devet umetničkih radionica za srednjoškolce kreativce

FSU organizuje devet različitih radionica namenjenih srednjoškolcima. Potrebno je samo da odluče da učestvuju na nekoj od radionica iz sledećih oblasti: savremenog novinarstva, glume, muzičkih komunikacija, slikarstva i crtanja, dizajna i multimedija, modnog dizajna ili multimedijalne produkcije. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

SAVREMENO NOVINARSTVO – POKRENI SVOJ POTKAST

Potkasti su postali veoma popularni jer omogućavaju ljudima da slušaju ili gledaju sadržaj koji ih zanima kada god žele i gde god žele. Ako vas zanimaju savremeno novinarstvo i kreiranje vlastitog podkasta, na ovoj radionici steći ćete veoma korisna znanja o načinima produkcije potkasta, njihovom uticaju i kreativnom aspektu.

GLUMA: KAKO DA POSTANEŠ GLUMAC MULTIMEDIJALAC

Savremeni glumci ne vode računa samo o nastupima i sceni. Oni su danas obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Naučite kako se na sceni grade karakter i lik. Dobar glas i pevanje sastavni su deo scenskog nastupa. Naučite kako da vas publika odmah zavoli.

MUZIČKE KOMUNIKACIJE – UHVATI SVOJ „MUZIČKI TALAS”

Ovo je prilika da zakoračite u svet muzike kao samostalne primenjene umetnosti, ali i kao jednog od ključnih činilaca filma, pozorišta, televizije, radija, video-igara, festivala, koncerata, događaja i drugih medijskih i umetničkih projekata. Istražićete šta to kazuju muzika i zvuk, kako da budete slušaoci i tumači, kako da se izražavate i šta možete da poručite muzikom i zvukom.

SLIKARSTVO: CRTANJE I SLIKANJE PO MODELU

Pokažite sav svoj talenat crtanja i slikanja po modelu u uzbudljivim i interesantnim ateljeima Fakulteta savremenih umetnosti. Imaćete profesionalnog modela i svu moguću podršku. Imaćete priliku da osetite kako to izgleda biti student slikarstva na FSU.

MODNI DIZAJN: NAPRAVI NAJORIGINALNIJE UKRASE ZA ODEĆU I AKSESOARE

Ove godine tema je i više nego inspirativna. Ako ste zaljubljenici u dekorisanje tekstilnih površina, sada imate priliku da pokažete svu svoju kreativnost. Naučite kako da ručno izradite unikatne prišivače kojima možete dekorisati odeću i aksesoare. Uz vez koncem, dodavanjem šljokica, perli, niti, metalne i plastične pozamanterije istražićete kreativan način dekorisanja tekstilne forme na malim površinama (broš, amblem, prišivku ili ukrasnu aplikaciju na rukavu, džepu, epoleti, kačketu, nogavici, manžetni…).

MULTIMEDIJALNA PRODUKCIJA: POSTANITE POKRETAČ UZBUDLJIVIH PROJEKATA

Producent je neko ko ne samo da razume proces nastanka umetničkog dela već i neko ko je spreman da sam pokrene kreativni biznis. Ako vas interesuje produkcija i realizacija umetničkih sadržaja, rad sa glumcima, rediteljima, scenaristima, montažerima i drugim stručnjacima iz sveta pozorišta, filma i medija, onda je ovo radionica za vas.

Foto: LINK group
Foto: LINK group

DIZAJN U MULTIMEDIJI: PROŠIRI SAZNANJA O ZVUKOVNOJ UMETNOSTI I ZVUKOVNOJ SKULPTURI

Novo vreme donelo je uzbudljive mogućnosti, pa tako umetnici u svom radu danas koriste raznovrsna izražajna sredstva – među kojima je i zvuk. Umetnici mogu koristiti zvuk na različite načine kako bi postigli određeni efekat ili emociju kod publike, a zvuk se često koristi kako bi se stvorio potpuni doživljaj umetničkog dela. Saznaćete više o istoriji umetnosti zvuka i zvukovne skulpture, a zatim snimati i obrađivati zvuk u programu „Audacity” i ozvučavati određeni objekat zvučnikom.

Subota je dan za kreativnost: Rezervišite svoje mesto na vreme

Obezbedite svoje mesto u subotu 22. aprila na kreativnim radionicama i uživajte u danu umetnosti koji je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art-svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do četvrtka 20. aprila do ponoći, kada se prijave zatvaraju. Prijavite se besplatno preko ove stranice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.