PRVA U REGIONU: ITAcademy uvela obuku za inovativne AI alate na odseku za dizajn i multimediju

Podeli
Foto: LINK group/Promo
Foto: LINK group/Promo

Živimo u svetu u kojem granice kreativnosti nisu više omeđene ljudskim umom i tradicionalnim alatima. U tom svetu veštačka inteligencija je postala katalizator neviđenih promena, jer pretvara nemoguće u stvarnost. U srcu ovog neverovatnog preobražaja nalazi se dizajn – polje u kom AI ne samo da pomaže dizajnerima da premašuju konvencionalne metode već im i omogućava da svoju maštu povedu korak dalje – u sfere koje su doskora bile samo plod naučne fantastike.

U ovoj novoj eri dizajneri koji su se usudili da zagaze u nepoznato i prigrlili AI kao svog partnera u kreaciji već sada postavljaju temelje nove kreativne industrije. Njihove kreacije, koje su nekad bile samo ideje u mislima, sada oživljavaju na sajtovima vodećih kompanija, u reklamama koje privlače poglede, na stranicama časopisa koji postavljaju trendove i na bilbordima koji osvetljavaju gradove.

Dobre vesti su da ove velike promene u jednoj od najznačajnijih IT oblasti nisu ostale nezapažene na ITAcademy, vodećoj IT školi u ovom delu Evrope.

Oni su, prepoznajući trendove i potrebe tržišta, vrlo brzo obogatili svoj Design & Multimedia odsek, pa se sada, pored klasičnih dizajnerskih tehnika i alata, polaznicima nude i znanja o moćnim AI alatima u sklopu Adobe Creative Cloud programa. Time ITAcademy ne samo da prati promene već i aktivno doprinosi evoluciji dizajna, pripremajući svoje polaznike za vodeće uloge u svetu digitalne umetnosti i inovacija.

Kako AI pomaže dizajnerima?

AI alati za dizajn zamišljeni su tako da pomognu dizajnerima u svim fazama njihovog posla: od razvijanja ideje, preko realizacije, do unapređenja već gotovog proizvoda. Danas su, zahvaljujući ovim alatima, dizajneri produktivniji, ali i inovativniji i kreativniji nego ikada ranije.

Evo za šta sve dizajneri novog doba koriste AI alate.

1) Da povećaju efikasnost i brzinu. Ovi alati automatizuju repetitivne procese, kao što su organizacija sadržaja, promena veličine slike ili predlog rasporeda elemenata, koji dizajnerima, po pravilu, oduzimaju dosta vremena. Dizajneri sada mogu u potpunosti da se posvete kreativnoj strani svoga posla.

2) Da steknu brz i precizan uvid u trendove. Svaki dizajner zna da lepota nije dovoljna. Potrebno je da delo komunicira sa publikom, odgovara zahtevima posla i tržišta. Drugim rečima, dizajn treba da bude aktuelan i pristupačan. Zahvaljujući AI alatima koji imaju mogućnost da za kratko vreme analiziraju velike količine podataka, dizajneri dobijaju precizne i pouzdane uvide u to koji su dizajnerski trendovi najtraženiji.

3) Da brzo naprave prototip. Prototip je jedan od najboljih načina za testiranje i revidiranje dizajnerskih zamisli, ali u praksi oduzima mnogo vremena. AI alati pomažu da se ideje brzo vizualizuju u prototipove pa dizajneri mogu mnogo brže da se posvete glavnom delu svog posla.

4) Da unaprede kreativnost. Stari umetnici su inspiraciju tražili od muza, a moderni je dobijaju od AI alata. Naime, ovi alati mogu da predlože nove ideje, koncepte i perspektive, koje umetniku pomažu da pomera granice svoje kreativnosti i počne da inovira kao nikada do sada.

Pravo je vreme da upoznate Adobe Firefly

Kompanija Adobe, kao jedan od lidera u softverskim rešenjima za kreativne industrije, nije propustila priliku da bude deo ove revolucionarne promene. Svojim inovativnim AI opcijama u Adobe Photoshopu i drugim programima, pokretanih Adobe Firefly veštačkom inteligencijom, postavili su novi standard u industriji dizajna. Adobe Firefly nije samo alat; on je partner u kreativnom procesu koji dizajnerima omogućava da pređu granice svojih ideja i zamisli, pretvarajući ih u stvarnost na efikasniji i inovativniji način.

Adobe Firefly sa naprednim algoritmima pruža dizajnerima mogućnost da brže i efikasnije rade na svojim projektima. On automatizuje zadatke koji su ranije zahtevali mnogo vremena i pažnje, kao što su selekcija i izmena objekata, podešavanje boja i svetlosti, te precizno izoštravanje detalja. To omogućava dizajnerima da se fokusiraju na ono što je zaista bitno – na kreativnu viziju i inovativnost.

Prednosti koje pruža Adobe Firefly posebno se vide u praktičnim primenama. Na primer, kada se radi o retuširanju fotografija, AI asistirani alati mogu precizno identifikovati i izolovati objekte ubrzavajući proces uređivanja. Takođe, prilikom izrade kompleksnih grafičkih rešenja, Firefly može predložiti vizuelne koncepte i aranžmane na osnovu analize trenutnih trendova i prethodnih radova, čime se obogaćuje i ubrzava proces dizajniranja.

Drugim rečima, za svakog savremenog dizajnera neophodno je da savlada ove nove alate, a to je kod nas već sada moguće na ITAcademy.

ITAcademy – ustanova koja je među prvima uvela AI u svoj plan i program

Foto: LINK group/Promo
Foto: LINK group/Promo

Nakon otvaranja AI & Python Development programa, ITAcademy je inkorporirala najnovije AI alate i dostignuća u svoj plan i program za smer Dizajn i multimedija. Time ova ustanova još jednom potvrđuje da je lider u praćenju najnovijih edukativnih trendova i da njeni polaznici dobijaju najaktuelnija i najtraženija znanja koja mogu odmah da primene na radnom mestu.

Na Design & Multimedia odseku polaznici imaju priliku da, kroz kombinovanje umetnosti, digitalnih alata i AI inovacija, pretvore svoju kreativnost u dobro plaćeno zanimanje. Školovanje na ovom odseku izvodi se na četiri programa, a moguće ga je pohađati u ITAcademy učionicama ili onlajn, preko najsavremenije Distance Learning platforme:

- Web Design – polaznici uče kako da pomoću HTML jezika, CSS stilova, JavaScripta i AI alata za veb-dizajnere kreiraju upečatljive veb-prezentacije i dinamičke animirane sajtove.

- Print & Graphic Design – program na kome se uz upotrebu Adobe Illustratora, Adobe Photoshopa, Adobe InDesigna i njihovih moćnih AI alata uči sve o dizajnu ambalaže, štampanog promotivnog materijala, plakata, bilborda, poslovne galanterije, aplikacija za tekstil, kao i o pripremi za štampu, dizajnu korporativnog identiteta, prelomu knjiga i brošura.

- Video & Motion Graphic Design – polaznicima donosi znanja i veštine da uz upotrebu programa Adobe Premiere i Adobe After Effects, kombinovanih sa najsavremenijim AI alatima i tehnologijama, stvaraju inovativne multimedijalne proizvode.

- New Media Design – program koji donosi najvažnija znanja iz multimedijalnih umetnosti i pruža dragocenu praksu TV, radio i internet produkcije. Pomoću Adobe Premiere programa i naprednih AI alata polaznici imaju mogućnost da kreiraju proste i složene animacije, kao i da rade na projektima postprodukcije reklama i uvodnih špica.

Zbog velikog interesovanja, dodatna grupa dizajnera zauzeće 25. decembra svoja mesta u učionicama ITAcademy

Iako je nova generacija IT stručnjaka na ITAcadamy već započela sticanje znanja i veština za najtraženija zanimanja današnjice, zbog velikog interesovanja za novi plan i program na odseku za dizajn otvoren je upis nove grupe polaznika koji će nastavu pohađati u najmodernije opremljenim učionicama u Beogradu. Oni će svoja mesta zauzeti 25. decembra i tako novu godinu započeti na najbolji način: usvajanjem AI znanja i veština koji su budućnost dizajna.

Ovo je i vaša prilika da već sada donesete novogodišnju odluku koja vam može transformisati život.

Ne dozvolite da vas razvoj pretekne: Sada je pravo vreme da se prijavite

Kao i sa svim velikim dostignućima čovečanstva, najviše uspeha i najvećeg traga ostavili su oni koji su se hrabro uhvatili u koštac sa novim tehnologijama i iskoristili ih da unaprede svoja znanja i veštine.

Dizajneri koji budu vladali AI alatima biće u značajnoj prednosti u odnosu na druge koji ne steknu takva znanja. Stoga, ukoliko želite da postanete traženi dizajner novog doba, prijavite se da ovladate najnovijim alatima za dizajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.