Srednja škola za IT slavi Dan škole uz veliki popust za upis

Jedna od vodećih IT srednjih škola u regionu – ITHS ovih dana proslavlja Dan škole i tim povodom budućim srednjoškolcima poklanja posebne pogodnosti za upis na najtraženije IT profile sa do čak 2.260 evra popusta za četvorogodišnje školovanje.

Podeli
Foto: LINK group
Foto: LINK group

Jedna od vodećih IT srednjih škola u regionu – ITHS ovih dana proslavlja Dan škole i tim povodom budućim srednjoškolcima poklanja posebne pogodnosti za upis na najtraženije IT profile sa do čak 2.260 evra popusta za četvorogodišnje školovanje.

Jedinstveni IT obrazovni sistem u srcu Beograda

Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS osnovana je pod pokroviteljstvom dve vodeće regionalne kompanije u oblasti obrazovanja i informacionih tehnologija – LINKgroup i Comtrade. Ova najsavremenije opremljena srednja škola, smeštena u središtu najvećeg IT centra u regionu, obezbeđuje uslove za napredno školovanje, kakvim se malo koja ustanova u svetu može pohvaliti.

Na samo pedesetak metara od kabineta za nastavu nalaze se vrhunski inženjeri kompanije Comtrade, koji svakodnevno primenjuju baš ona znanja koja se prenose na časovima i stvaraju softverske i hardverske proizvode koji se koriste širom sveta. Učenici tako imaju priliku da iz prve ruke svedoče o primenljivosti svega što nauče i da svoja znanja lako isprobaju u praksi.

Po završetku obrazovanja diploma ITHS-a otvara vrata svih fakulteta u zemlji i inostranstvu, a vredna znanja i praktična iskustva koja učenici nose sa sobom imaju posebnu vrednost. Većina đaka ITHS-a bira pogodnost nastavka školovanja na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, instituciji koja se nalazi u okviru istog obrazovnog sistema – LINK edu Alliance.

ITHS – srednja škola za buduće IT lidere

Učenici ITHS-a dolaze iz svih delova Beograda, a njihov svakodnevni boravak u školi umnogome se razlikuje od prosečnog dana njihovih vršnjaka u drugim školama.

Učenje u ITHS-u je mnogo efikasnije zahvaljujući upotrebi savremenih tehnologija. Tradicionalna tabla zamenjena je interaktivnom tablom, koristi se elektronski dnevnik, a svaki učenik ima svoj računar i tokom nastave koristi inovativne obrazovne aplikacije i uređaje, nadopunjuje stečeno znanje onlajn-kursevima i koristi onlajn-biblioteku.

Učenici Srednje škole za informacione tehnologije na raspolaganju imaju platformu za učenje e-Learning, na kojoj im je 24 sata dnevno dostupan sav materijal sa nastave. Đaci, ali i roditelji, mogu u svakom trenutku da pogledaju prezentacije, steknu uvid u domaće zadatke koji ih čekaju i prisustvo na nastavi, provere raspored časova i kabineta – dakle, sve što je neophodno za uspeh jednog učenika.

Učenici matematiku vežbaju koristeći onlajn-testove, lektiru čitaju u elektronskom obliku, geografiju uče pomoću „Google Eartha”. Ono što se nekada moglo naći samo u obimnim knjigama, rečnicima i pravopisima sada je na samo jedan klik od njih, a zahvaljujući interaktivnim tablama, časovi se ne zasnivaju isključivo na predavanju profesora, već podstiču aktivnost učenika i njihovo uključivanje u nastavni proces

Sticanje praktičnih veština na realnim projektima

Važan aspekt nastave u ITHS-u je mogućnost primene naučenog u praksi. U ITHS-u se neguje koncept obrazovanja fokusiran na sticanje poslovnih veština i znanja, pa su učenici već po završetku školovanja spremni za početak karijere. Ovakav sistem učenja pomaže im da se prilagode savremenoj poslovnoj klimi i uspešno urade svoje radne obaveze. U tome im pomaže jedinstveni Projektni centar, organizovan ekskluzivno za učenike ITHS-a, koji imaju priliku da već tokom srednjoškolskih dana rade na realnim projektima za prave klijente i time steknu nemerljivo poslovno iskustvo.

Učenici ITHS-a u Projektnom centru podeljeni su u timove. Svaki tim ima svog lidera i svaki član ima svoj zadatak i realne rokove i dogovaraju se o tome kako treba pristupiti realizaciji pojedinačnih projekata.

Pored toga, u kontaktu su sa klijentima, sa kojima imaju brifinge, i na taj način ugovaraju detalje finalnog rešenja. U ceo posao uključeni su i profesori ITHS-a, kao i stručni saradnici – inženjeri iz kompanije Comtrade.

Na ovaj način učenicima je omogućeno da unaprede svoja znanja i veštine za uspešnu karijeru i da obogate svoj CV još tokom studija.

Foto: LINK group
Foto: LINK group

Za uspešan nastavak školovanja i lako zaposlenje

Nastavni plan i program u ITHS-u bogat je stručnim predmetima iz oblasti informacionih tehnologija, a učenici se školuju na profilima: Elektrotehničar informacionih tehnologija, Elektrotehničar multimedija, Elektrotehničar računara, Administrator mreža, Tehničar mehatronike i Elektrotehničar telekomunikacija. To su veštine za novo doba koje učenicima pružaju odlične mogućnosti za nastavak školovanja, ali i lako zaposlenje odmah po završetku škole.

Međutim, moderni sistem nastave nije rezervisan samo za IT predmete. ITHS je prva i jedina škola u Srbiji za obrazovanje IT tehničara u kojojo se, osim stručnog, stiče i temeljno opšte obrazovanje. Nastava je i na ovim predmetima u potpunosti po meri 21. veka, pa učenici razvijaju digitalnu pismenost i na časovima likovnog, istorije, hemije ili srpskog jezika, lakše savladavaju gradivo, pokazuju više kreativnosti i motivisaniji su za učenje.

Iza svega toga stoji ideja da obrazovni sistem mora da razume i prihvati veštine 21. veka i pripremi učenika za svet van učionice, a upravo to se i dešava u ITHS-u.

Upis prave škole najbolja je investicija u budućnost vaše dece

Ne zaboravite da akcija za Dan škole u ITHS-u traje samo do 7. juna!

Ako vidite budućnost svog deteta u IT-ju, iskoristite popust do 2.260 evra za upis na najtraženije smerove današnjice. Broj mesta po akcijskoj ceni je ograničen, prijavite se na vreme preko sajta iths.edu.rs!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.