Ovaj prestižni srednjoškolski program završili su neki od najuspešnijih ljudi sveta

Šta je zajedničko premijeru Kanade, kralju Holandije, suosnivaču Facebooka, višestruko nagrađivanom internacionalnom glumcu i svetskoj pop zvezdi sa gotovo savršenim rezultatima na SAT testu? Odgovor je možda neočekivan: srednjoškolsko obrazovanje.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Naime, sve ove uspešne i poznate ličnosti završile su prestižan International Baccalaureate Diploma program (IB), za koji ističu da je imao veliki uticaj na njihove kasnije profesionalne i lične uspehe.

Sveobuhvatan internacionalni kurikulum koji garantuje blistavu karijeru

IB Diploma program je internacionalno prepoznat kurikulum za učenike do 19 godina koji je kreirao International Baccalaureate Organisation.

Koncipiran kao miks obaveznih i izbornih predmeta (tri obavezna Core predmeta i izborni predmeti iz pet različitih oblasti), IB Diploma Programme učenicima nudi sveobuhvatno znanje i holistički pristup obrazovanju kroz pohađanje prirodnih i društvenih nauka, kao i stranih jezika, s tim da učenici sami biraju predmete u okviru zadatih grupa koji najviše odgovaraju njihovim interesovanjima. Ovladavanjem engleskog jezika na visokom nivou i dobrim poznavanjem izbornog stranog jezika, učenici se pripremaju za jednostavno snalaženje u različitim jezičkim sredinama i kulturama.

Danas o vrednosti i značaju IB Diploma programa najbolje govori globalna rasprostranjenost i opšta priznatost: trenutno postoji preko 5.000 IB škola u više od 140 zemalja sveta, a njihov broj nastavlja da se uvećava iz dana u dan. Pri tome, veliki uspeh svog obrazovnog sistema SAD duguju upravo činjenici da polovinu programa u privatnim i javnim školama čini IB Diploma program.

Program koji učenicima pruža brojne opcije u nastavku školovanja

Foto: Promo
Foto: Promo

Jedan od kvaliteta IB programa jeste činjenica što, za razliku od drugih, nije usko specijalizovan. To znači da učenicima pruža znanja pomoću kojih mogu da izaberu najraznovrsnije karijere i upišu najrazličitije univerzitete. Tako diplomci IB programa kasnije postaju uspešni preduzetnici, cenjeni naučnici, kreativni radnici, nagrađivani umetnici, moderni političari.

Jedan od razloga jesu istraživanja koja potvrđuju činjenicu da učenici koji su se školovali po IB programu imaju 50% veće šanse da upišu izabrani četvorogodišnji koledž i više od dva puta veću šansu da pohađaju neki od 20 najboljih univerziteta nego prosečan A-level učenik.

U našoj zemlji možete izabrati kombinaciju prestižnog Cambridge i IB Diploma programa

International School je jedna od retkih škola koja svojim učenicima omogućava da se školuju po IB programu. Međutim, ono što posebno izdvaja ovu cenjenu školu jeste što ona omogućava da se IB program kombinuje sa prestižnim i takođe svetski priznatim Cambridge kurikulumom.

Internacionalni Cambridge plan i program kreiran je direktno u Cambridge centru za međunarodne ispite i stoga ispunjava najviše obrazovne standarde, omogućavajući učenicima različitog uzrasta, nivoa znanja, potreba i interesovanja da steknu globalna znanja koja će im omogućiti da samostalno upravljaju svojim akademskim i profesionalnim životom.

Kako je IS akreditovan i kao Cambridge Lower Secondary School, to znači da u njemu već sa 11 godina učenici mogu da se školuju po Cambridge nastavnom planu, a da potom izaberu da poslednje dve godine završe po IB kurikulumu. Na taj način oni kombinuju globalna znanja i veštine koje im pružaju ovi komplementarni programi, stiču Cambridge i IB sertifikacije i tako dupliraju svoje šanse za ulazak na najbolje svetske fakultete.

Stvarno drugačije internacionalno školovanje

Nisu samo prestižni svetski kurikulumi razlog zbog čega u International Schoolu stasavaju budući lideri. Ono što omogućava svakom detetu da se razvije u skladu sa svojim potrebama i afinitetima i da pronađe svoj jedinstven akademski i profesionalni put jeste „truly different” pristup International Schoola. Reč je o posebno kreiranom okruženju u kome učenici usvajaju globalna znanja na engleskom jeziku uz pametnu edukativnu tehnologiju, interaktivni nastavni proces i multidisciplinarni pristup i bogate vannastavne aktivnosti.

Kada se tome doda mentorski rad u malim grupama sa posvećenim nastavnicima, jasno je da učenici koji se školuju po IB i Cambridge programu International Schoola stiču najbolje uslove da se nesmetano razviju u buduće internacionalne lidere iz najtraženijih oblasti.

Školovanje u International Schoolu predstavlja dragocen pasoš za život i rad bilo gde na svetu

Foto: Promo
Foto: Promo

Tajna uspeha International Schoola leži upravo u internacionalnoj transferabilnosti znanja i veština koje njegovi učenici stiču školujući se po internacionalno priznatim kurikulumima. I Cambridge i IB program, koji su dostupni u International Schoolu, među univerzitetima i svetskim poslodavcima prepoznati su kao retki međunarodni kurikulumi koji zaista obezbeđuju globalna znanja. Otuda školovanje u International Schoolu predstavlja ultimativni pasoš koji učenicima omogućava uspešan život i rad u globalnom kontekstu bilo gde na planeti.

U International Schoolu možete omogućiti svom detetu da kombinuje dva izuzetno cenjena i internacionalno priznata kurikuluma, koji će mu otvoriti vrata najboljih svetskih univerziteta i kompanija.

Pripremite svoje dete za internacionalni uspeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.