Starfield ima 12 miliona igrača

Starfield je imao zanimljiv put, a sada je objavljeno da je igra dostigla 12 miliona igrača.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MardeFondos / Shutterstock.com
Foto: MardeFondos / Shutterstock.com

Nakon duge i obimne marketinške kampanje, Starfield je lansiran i odmah je izazvao veliko interesovanje, pa je već tokom prvog meseca privukao 10 miliona igrača.

Od tada, međutim, rast se usporio značajno, pa je u kasnijim mesecima igra privukla samo još oko dva miliona igrača.

Sada je, tokom CCXP23 događaja, izvršni direktor Xbox Gaminga Fil Spenser objavio novu statistiku Starieldovog uspeha. On je istakao: "Jedna od posebnih stvari u vezi mog posla je da mogu igram igre veoma rano u njihovom razvoju. U stvari, igrao sam Starfield otprilike u ovo doba prošle godine, igra je izašla početkom septembra ove godine i mogao sam da konstatujem dok sam je igrao igrao – uz činjenicu da nisam mogao da prestanem da igram – da će ovo biti prilično specijalna igra. Tako da nikada ne znate kada će nešto biti hit, ali bilo je lepo videti koliko je ovo bilo uspešno".

Spenser je dodao: "Zapravo, Starfield sada ima više od 12 miliona igrača od objave i idalje se nalazi u 10 najigranijih naslova naššeg studija, tako da se zahvaljujem svima na ogromnoj podršci za Starfield i tome što ste igru načinili hitom".

S obzirom na to da je u pitanju Xbox Game Pass naslov, Starfield će bez sumnje nastavljati da pridobija nove igrače svakodnevno, ali ostaje da se vidi kojim tempom će oni prihvatati igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.