Dramatično pao broj igrača CS:GO posle decenije neverovatne popularnosti - razlog jednostavan

Otkako je pre par godina postao potpuno besplatan za igranje, Counter-Strike: Global Offensive doživeo je potpuno novi nalet popularnosti i dugi niz meseci se nalazio na samom vrhu najpopularnijih igara na Steamu, kao i po broju istovremeno aktivnih igrača. Međutim, zbog jedne stvari, taj broj je sada dramatično opao.

Izvor: Play,co.rs
Podeli
Foto: Lutsenko_Oleksandr / Shutterstock.com
Foto: Lutsenko_Oleksandr / Shutterstock.com

Promena politike kompanije Valve, sa naporima da se stane na put varanju, dovela je do pada broja aktivnih igrača. Promena uključuje naplaćivanje igranja Ranked, odnosno kompetitivnih mečeva. Cena sticanja Prime statusa, koji se ranije sticao igranjem, je sada 15$, piše play.co.rs.

Kako je kompetitivno igranje glavni deo CS:GO zabave, veliki broj igrača koji ne želi da izdvoji ovu sumu novca za igranje, digao je ruke od igre. To se i osetilo, pošto je na SteamCharts evidentan pad od oko 100.000 igrača u odnosu na period pre nego što je naplata ranked igranja uvedena. Promena broja igrača je prilično oštra i nije se dogodila još od 2018. godine kada je CS:GO posta besplatan, s tim što sada vidimo pad brojki.

Videćemo da li će ova novina uspeti u naporima da se smanji broj varalica, a igrači koji igraju pošteno i opet ne bi platili za kompetitivno igranje i dalje besplatno mogu igrati ostali sadržaj koji CS:GO ima da ponudi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.