Da li ste nekada igrali video igru na jeziku koji ne razumete? ANKETA

Da li i u kojim prilikama koristite jezik koji nije vaš maternji ili engleski u video igrama?

Izvor: B92
Podeli
Foto: XxRemittingzeusxX / Shutterstock.com
Foto: XxRemittingzeusxX / Shutterstock.com

Najveći broj popularnih ili manje popularnih igara stiže na engleskom jeziku, koji nam je gotovo postao kao maternji, bar kada je svet video igara u pitanju.

Ne postoji veliki broj igara koje su lokalizovane i prevedene na srpski jezik, a ukoliko i naiđete na neku, svakako se ne radi o AAA naslovima.

Neke poznatije igre su preveli fanovi, ali u najvećem broju slučajeva igre igramo sa glasovnom podrškom i korisničkim interfejsom na engleskom jeziku.

Postoje igre koje su specifično kreirane za učenje nekog jezika, ali da li ste nekada igrali video igru na stranom jeziku samo da biste je isprobali i iskusili jer ste čuli za nju, videli gejmplej i dopala vam se?

Ljubitelji MMO igara često pribegavaju taktici da isprobaju igru koja je objavljena u Južnoj Koreji, Tajvanu, Kini ili Japanu i nema prevod na engleski jezik.

Zanimljiv primer je igra Tekken 8, u kojoj postoje likovi koji osim na engleskom pričaju isključivo na nekom drugom jeziku, kao što je japanski, francuski i drugi.

Takođe, postoje igre koje jednostavno nude drugačiji osećaj kada ih igrate na stranom jeziku. Iako ima titlove, Ghost of Tsushima je potpuno drugačiji kada je igrate i radnju pratite na japanskom.

Stoga vas pitamo, da li ste nekada igrali igru na jeziku koji ne razumete i kako ste se snašli? Učestvujte u našoj anketi i ostavite svoje utiske u komentarima ispod ove vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.