Najbolje video-igre 2020. godine - drugi deo

Uprkos teškoj godini i nevoljama koje je napravio koronavirus, gejming u 2020. je i dalje bio vredan spomena. Kolege sa tPortala su, zato, napravile top-listu najboljih video-igara za 2020. godinu, koju nastavljamo da prenosimo nakon što smo objavili prvi deo ove liste. Pozivamo vas da u komentarima pišete šta bi trebalo dodati ili izbaciti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/Vadymvdrobot
Foto: Depositphotos/Vadymvdrobot

Half-Life: Alyx

Ideja iza ove video-igre bila je prodaja sistema za virtualnu stvarnost, što opet ne umanjuje njenu sirovu zabavu i tehnološku doteranost. Half-Life: Alyx definitivno može da posluži kao nacrt po kom bi se u budućnosti mogle praviti video-igre za virtuelnu stvarnost.

Doom Eternal

U pitanju je nastavak ID-jeve popularne pucačine - kombinacija munjevite akcije, brze pucnjave, eksplicitnog nasilja i vrhunskog izazova. Doom Eternal je veoma dosledan pravilima koja su bila utemeljena u prvom delu, uz određene nadogradnje.

Od pažljivog povezivanja završnih napada iz blizine, preko hordi opakih neprijatelja, pa sve do naoružanja i opreme koje morate da koristite munjevito brzo ako želite da sačuvate živu glavu - Doom Eternal predstavlja "hardcore" poslasticu koju su brojni ljubitelji pucačina jako dugo čekali.

Spelunky 2

Zahvaljujući naglasku na istraživanju i pronalasku novih puteva do cilja, nemilosrdni Spelunky 2 je prava riznica tajni i skrivenih mehanika.

Platformski naslov za PS4, PC i Switch napravljen je kako bi vas iznervirao, oduševio i očaravao satima nakon što ste odigrali poslednji, često neuspešan, pokušaj dolaska do kraja.

Ako volite izazove, usavršavanje i nemilosrdnu težinu, Spelunky 2 nudi sve to, bolje iv iše nego prvi deo.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons je "eksplodirao" nakon izlaska u maju. Zahvaljujući jako dobrom Nintendovom tajmingu, ljudi su jedva čekali da pobegnu u virtuelni svet gde mogu da izgrade savršeno ostrvo za druženje sa prijateljima.

Bilo da volite ribolov, lov na tarantule ili prodaju povrća, ova video-igra sigurno ima ono što vam je potrebno. Nepotrebno je naglasiti da je prenosivost Nintendove konzole samo doprinela zaraznosti.

Hades

U Hadesu preuzimate ulogu Zagreusa, Hadovog sina koji želi da pobegne iz podzemlja i pridruži se ostalim bogovima na Olimpu. Uz masivan broj likova (rodbine i potencijalnih saveznika) sa kojima možete razgovarati, logično je da je ova video-igra napravljena sa naglaskom na priču.

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima kombinuje fantastične vizuale sa izvrsnom muzikom i prelepim borbama - japansko ostrvo i krvavi sukobi, može li bolje?

Priča otvorene akcije uzima ideju samuraja okovanog principima i čašću, pa igraču daje priliku da istraži koliko daleko može da "rastegne" taj arhetip pre nego što glavni lik promeni sve iz korena.

Kada postanete duh Cušime, suočavate se sa konceptom nužnog zla koje, kako igra napreduje, sve više utiče na glavnog lika Džina Sakaija i njegov odnos sa samurajskim kodom, rodbinom i na samom kraju - celim Cušima ostrvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.