Nemaju autorska prava: Obeležje Njujorka uklonjeno iz nove Spider Man video-igre

U naporima da developeri donesu video-igre koje su što vernije kreirane, u njima se često nađu razni objekti i obeležja stvarnog života, ali ponekada i izostanu.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: GettyImages/Alex Davidson/Stringer
Foto: GettyImages/Alex Davidson/Stringer

Na primer, autorska prava su razlog zbog kojeg je jedna zgrada "nestala" iz Playstation ekskluzive Spider-Man: Miles Morales.

Ovaj naslov je bio veliko unapređenje u odnosu na originalnu Spider-Man video-igru iz 2018. godine, sa dosta novog sadržaja, ali Krajsler zgrada, najveće obeležje grada Njujorka nije prisutno u ovoj novoj igri zbog novih vlasnika, prenosi play.co.rs.

Oblakoder je bio pristan u svim prethodnim Marvel video-igrama, kao i u onoj iz 2018. godine, ali je sa dolaskom novog vlasnika, SIGNA Holding grupe, 2019. godine stvar izmenjena. Insomniac Games nije postigao dogovor sa novim vlasnicima, zbog čega ovo obeležje Velike Jabuke nije pristutno za Spajdija.

Developeri su objasnili da im je želja bila da uključe što više građevina i drugih elemenata iz stvarnog života uključe, ali u slučaju Krajsler zgrade izgrađene još tokom 1930-ih, ovo jednostavno nije bilo moguće.

Naravno da ovaj "incident" neće značajno uticati na odluku igrača da uskoče u superherojsko odelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.