Šef Playstationa brani povećanje cena: "Zabavljaju vas duže nego ostale stvari"

Povećanje cene za nadolazeće video-igre, prvenstveno one za next-gen konzole, ispraćeno je negodovanjem dela publike, jer mnogi smatraju da je 70$ za video-igru ipak previše.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/gdolgikh
Foto: depositphotos/gdolgikh

Korisnici su naročito nezadovoljni jer i pored te cene, mikrotransakcija u video-igrama i dalje ima, a tajming zbog pandemije je takođe prilično nezgodan.

Ipak, šef Playstation brenda, Džim Rajan, staje u odbranu tog povećanja cene, nazvavši ga fer potezom.

"Ako izmerite broj sati koliko, na primer, Demon's Souls zahteva da se pređe, u odnosu na neki drugi vid zabave, mislim da je sve to veoma fer", rekao je Rajan, a prenosi de24.

Povećana cena video-igara odnosiće se mahom na AAA iskustva, što se vidi po tome da trenutno samo Spider-Man: Miles Morales i Demon’s Souls kao PS5 ekskluzive koštaju 70$, dok su manji naslovi zadržali nižu cenu, kao što je recimo Sackboy, prenosi play.co.rs.

Džim Rajan je odbio da komentariše dalji plan za naplaćivanje video-igara, ali je naveo da su glasine o potencijalno skupljim primercima netačne. Takođe, za sada se ne zna ni da li će God of War: Ragnarok izaći i za PS4, što je šef PS-a takođe odbio da prokomentariše.

Cena video-igara nije prisutna samo kod Playstation ekskluziva, pošto su mnogi izdavači, poput 2K Games i Activisiona oberučke prihvatili rast cena, a sa druge strane neki još uvek nisu doneli odluku, kao što je Microsoft koji se još uvek premišlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.