Video-igra uzburkala javnost: Igrači se međusobno optužuju za "homofobiju"

Nastavak video-igre The Last of Us napokon je krenuo u prodaju u celom svetu, a kritičari su gotovo jednoglasni u tome da se radi o jednoj od najboljih igara za PlayStation 4.

Izvor: B92
Podeli

Međutim, mnogi su već u nedeljama pre izlaska bili sigurni da će ocene na raznim internet-stranicama biti spuštane iz razloga koji nemaju veze sa samom video-igrom. Ispostavilo se da su bili u pravu.

Samo nekoliko sati nakon izlaska igre, ocena korisnika na stranici Metacritic pala je na 3,4. Sa druge strane, ocena kritičara "lansirala" je The Last of Us II na sam vrh liste najbolje ocenjenih igara.

Ostaje nejasno odakle tako slaba ocena jednih, a dobra ocena drugih. Oni okjima se video-igra dopala navode kako igrači u tako kratkom vremenskom roku nisu mogli da odigraju celu video-igru, jer je za to potrebno nešto više od 25 sati.

Negativne ocene počele su da pristižu čak i pre nego što se sama video-igra pojavila u prodaji, na osnovu procurelih informacija, prenosi portal Index.

Iz komentara koji se nalaze na sajtu Metacritic, čini se kao da mnogi svoje mišljenje temelje na uverenju kako se radi o još jednom pokušaju "nametanja LGBTIQ+ agende".

Za one koji ne znaju o čemu se radi: Problemi su počeli nakon što je na internet procureo deo scenarija i nekoliko video-snimaka iz kojih se može zaključiti da video-igra sadrži neke scene u kojima se prikazuje romantična veza između dve osobe istog pola, odnosno glavne junakinje i njene partnerke.

Oni kojima se video-igra sviđa, veoma su oštri na društvenim mrežama, pa se koriste čak i reči poput "homofoba" za one koji su je loše ocenili. Moraćemo da sačekamo neko vreme da bismo videli šta je istina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.