Jedini Nintendo Playstation na svetu prodaje se na aukciji; Cena? Prava sitnica FOTO

Šta ako vam kažemo da možete da kupite Nintendo PlayStation?

Izvor: B92
Podeli

Jedina poznata verzija ove misteriozne konzole postavljena je na prodaju na internet aukciji. Trenutno se prodaje za 360.000 dolara - ali verovatno će joj konačna cena biti mnogo veća.

Dugo vremena se o Nintendo PlayStation govorilo kao o nečemu između mita i šale. Iako su priče o njemu bile verodostojne, nije bilo poznatog dokaza da zaista postoji.

Zatim se 2015. godine pojavila jedna ovakva konzola na Redditu. Vlasnici su rekli da je reč o prototipu kakav nikada ranije nije viđen, a da je to verovatno jedini prototip od 200 koji je “preživeo”.

Nintendo PlayStation pronašli su na imanju koje su kupili, rekli su. Pet godina kasnije, čitav svet ima prilike da mu se divi.

Konzola je nastala kao saradnja Nintenda i Sonija, sa nadom da će napraviti verziju SNES-a koji će za igranje igara koristiti CD drajv, a ne kertridž.

Saradnja nije uspela jer nisu uspeli da postignu sporazum o licenci. PlayStation je postao ime konzole koju je napravio Sony, dok je Nintendo napravio N64. To je značilo da je Nintendo PlayStation postao možda najređa konzola za vide-igre na svetu.

Konzola ima tradicionalni CD ROM, kao i slotove za Super Famicom i Super Nintendo igre. Nažalost, ne postoje Nintendo PlayStation video-igre koje potencijalni kupac zaista može da igra, kažu aukcionari, a prenosi Independent.

Ovakav primerak je pravo blago za kolekcionare, pa ćemo za kraj samo neironično da citiramo čuvenog Sir Olivera: "Cena? Prava sitnica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.