Tviter vratio plave oznake pojedinim nalozima bez naknade

Na pojedine Tviter naloge sa više od milion pratilaca Tviter je ponovo postavio svoje plave oznake bez plaćanja pretplate.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: shutterstock, Sattalat Phukkum
Foto: shutterstock, Sattalat Phukkum

Bijonse, Hari Kejn, Ričard Osman i Viktorija Bekam su među onima kojima je vraćena plava oznaka, preneo je BBC.

Tviter nalog BBC njuza, takođe, ponovo ima svoju zlatnu značku, a da za to nije platio. Pre nego što je platformu kupio Elon Musk, plava oznaka je bila oznaka verifikacije koju je Tviter besplatno davao.

Prvobitno je bio korišćen kao alat za autentifikaciju, dizajniran da pomogne u zaustavljanju lažnih naloga i širenja dezinformacija. Sada je to simbol da se nalog pretplatio na premium uslugu pod nazivom Tvitter Blue - a uz plaćanje je priložen i proces verifikacije. Pretplata iznosi oko osam dolara mesečno.

Oni koji su odlučili da ne plaćaju pretplatu, počeli su da gube plave oznake 20. aprila. Novinar Džejms O'Brajen, koji ima 1,1 milion pratilaca, jedan je od onih koji je sada dobio svoju plavu oznaku nakon što je prethodno izgubio. On je potvrdio da nije platio pretplatu.

Mask je rekao da je sam platio pretplatu u ime autora Stivena Kinga, glumca Vilijama Šatnera i košarkaša Lebrona Džejmsa koji su kritikovali potez Tvitera o uvođenju pretplate. Međutim, neke poznate ličnosti poput glumca Rajana Rejnoldsa, još uvek nemaju plavu oznaku uprkos tome što imaju preko 21 miliona pratilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.