WhatsApp uvodi novu funkciju: Biće moguće deljenje ekrana tokom video poziva

Najnovija verzija WhatsApp Beta u Microsoft Store-u je dobila ažuriranje na verziju 2.2322.1.0

Izvor: bajtbox.com
Podeli
Foto: Shutterstock/ximgs
Foto: Shutterstock/ximgs

Ova nova funkcija će nekim beta testerima dati mogućnost da dele svoj ekran sa drugima tokom video poziva. Ovo je trenutno u toku ograničenog uvođenja sa više korisnika koji će dobiti pristup u narednim danima.

Opcija, ako je dostupna, biće navedena na dnu ekrana tokom bilo kog video poziva i radi na sličan način kao Microsoft Teams gde omogućava deljenje cele radne površine ili određenog prozora sa svim učesnicima poziva, uključujući korisnike povezane preko mobilnih uređaja.

Ova funkcija je prethodno dodata na Android beta kanal sa verzijom 2.23.11.19, koja je objavljena prošlog meseca. Ažuriranje je omogućilo deljenje ekrana sa Android uređaja uz nekoliko ograničenja na osnovu uređaja koji ga koristi i broja učesnika u pozivu. Međutim, izgleda da verzija za Windows neće imati bilo koje od ovih ograničenja.

WhatsApp je uveo mnoge nove funkcije u svoju Windows aplikaciju poslednjih meseci, sa implementiranim velikim grupnim ažuriranjima, kao i podrškom za video pozive sa do 8 korisnika istovremeno i audio pozive sa do 32 korisnika, zajedno sa podrškom za veće ekrane.

Štaviše, sa nedavno najavljenom funkcijom kanala i Metinim pritiskom da ljudi počnu da koriste WhatsApp for Business, ova funkcija je logičan sledeći korak da postane potpuno funkcionalan alat za poslovnu komunikaciju, potencijalno nadmašujući Microsoftove glavne oslonce, Zoom i Slack.

Deljenje ekrana je trenutno dostupno u ograničenom kapacitetu za beta testere. Međutim, neki zadovoljni korisnici navode da im je opcija dostupna na najnovijoj stabilnoj verziji WhatsApp-a za Windows.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.