Nećete moći tako lako da šaljete poruke: Mask uvodi još jednu promenu na Tviteru

Ilon Mask, vlasnik popularne društvene mreže Tviter, preduzima nove korake u cilju suzbijanja prevarantskih aktivnosti na platformi.

Izvor: telegraf.rs
Podeli
Foto: shutterstock, Sattalat Phukkum Foto: shutterstock, Sattalat Phukkum
Foto: shutterstock, Sattalat Phukkum Foto: shutterstock, Sattalat Phukkum

Pre nego što napusti poziciju izvršnog direktora Tvitera, on planira da uvede ažuriranje koje će promeniti način slanja direktnih poruka.

Konkretno, ova promena će ograničiti mogućnost slanja direktnih poruka korisnicima koji ne prate pošiljaoca, i ta funkcija će biti dostupna isključivo pretplatnicima. Ova promena stiže kao odgovor na sve veći broj AI botova na platformi.

Mask je o ovome prvi put govorio u jednom od svojih tvitova, gde je naglasio da će promene biti vidljive već ove nedelje. Takođe, istakao je da su društvene mreže suočene sa sve većim izazovom razlikovanja pravih korisnika od AI botova i da će ovakav sistem provere, poput uvođenja plaćanja, drastično povećati trošak upotrebe botova.

Korisnici Tvitera već imaju opciju da automatski odbijaju sve direktne poruke koje dolaze od korisnika koje ne prate, što je do sada značajno pomoglo u rešavanju problema sa prevarantskim porukama.

Tviter takođe nudi premijum uslugu poznatu kao Twitter Blue, koja korisnicima omogućava dodatne pogodnosti, kao što su mogućnost uređivanja tvitova i objavljivanje dužih poruka, za godišnju pretplatu od 120 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.