Veštačka inteligencija stiže na Messenger

Nalepnice generisane veštačkom inteligencijom ‘tek su početak’, kažu iz kompanije.

Izvor: noob.ba
Podeli
Foto: Rokas Tenys/Shutterstock
Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Meta dovodi veštačku inteligenciju u Messenger, piše Verge. Kompanijin predsednik odeljenja za veštačku inteligenciju, Ahmad Al-Dahle, zaposlenima je rekao da će generativni model za početak da služi za izradu stikera koji se temelje na tekstualnim uputstvima. Ovo će prvo isprobati zaposleni, nakon čega će postati dostupna javnosti.

"Uz stikere generisane veštačkom inteligencijom, naši korisnici mogu imati beskonačne opcije za kreativni izražaj, kulturalnu prezentaciju i čak nove trendove", rekao je Al-Dahle.

"Naravno, stikeri su tek vrh ledenog brega".

"Modeli za veštačku inteligenciju menjaju bilo koju sliku koju želite na bilo koji način koji odaberete".

Al-Dahle dodaje da kompanija takođe radi na razvijanju AI modela koji će transformisati veličinu slika.

Meta je uvođenje generativnog AI-ja najavila još kad je Mark Zakerberg lično pričao o izradi alata koje pokreće AI, uključujuću razna ‘iskustva’ sa tekstom u Messengeru i WhatsAppu. Metin šef je investitorima rekao da Meta želi AI agente da učini dostupni milijardama ljudi, naglasivši da će tehnologiju ugraditi u WhatsApp, Messenger, Facebook i Instagram.

Kompanija želi da uroni još dublje u AI sa LLaMA jezičnim modelom i nedavno objavljenim AI modelom otvorenog izvora koji kombinuje tekstualne, vizualne, kao i podatke kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.