Sam svoj majstor [podcast]

Apple će vam rado prodati alat, rezervne delove i dati uputstva kako da ih sami zamenite.

Podeli
Foto: Shutterstock/Vlad Teodor
Foto: Shutterstock/Vlad Teodor

Apple Self Repair program je koji kreće početkom sledeće godine i omogućiće vam da sami servisirate svoj iPhone (12 i 13 za sada). Očekuje se da mu se priključe i drugi uređaji, za sada će biti dostupni samo ekran, baterija i kamera, jer su to, kako Apple kaže, delovi koji se najčešće menjaju.

Sva je prilika da Apple želi da iPhone duže traje, kako biste što duže neometano plaćali njihove servise, čak i ako ste malo ili srednje preduzeće. Apple Business Essentials nudiće mogućnost upravljanja Appleovim uređajima u kompaniji, ako kompanija ima manje od 500 zaposlenih. Kad smo kod plaćanja, sud je naložio da nema čekanja, Apple mora podići zabranu za alternativne sisteme naplate u App Storeu do 9. decembra.

Izašao je Samsungov OneUI 4 na Androidu 12, imali smo sreće da imamo S21, pa smo probali i prenosimo prve utiske. Twitter je uveo novi paket pretplate, ali i novi API za koji se očekuje da ga vrati na staze stare slave kada je otvorenost platforme u pitanju. Na marginama ove epizode DoorDash kupio Wolt za 8,1 milijadru dolara, a problem koji Huawei ima ne zove se Donald Trump, nego Sjedinjene Američke Države.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.