Pitamo li se i mi za nešto? [podcast]

Spotify je poslušao Adele umesto nas, Apple tužio NSO umesto nas, novi Snapdragon će nam tražiti lice i kada to mi ne tražimo, a Jack Dorsey više nije direktor Twittera, iako ni to nismo tražili.

Podeli
Statua Belerofonta i Pegaza u muzeju u Afrodiziji (Turska) / Foto: Shutterstock, steve estvanik
Statua Belerofonta i Pegaza u muzeju u Afrodiziji (Turska) / Foto: Shutterstock, steve estvanik

Iako su korisnici tražili da se automatsko nasumično preslušavanje albuma vrati na ono što jedino ima smisla, Spotify se prihvatio razuma tek kada je Adele to tražila. Apple je tužio NSO zato što su hakovali "naše" iPhone, što, kako stvari stoje, ipak ima utemeljenje.

Jack Dorsey podneo je ostavku na mesto direktora Twittera, pa ostaje nada da će Parag Agrawal, njegov naslednik, uspeti da nastavi stvari koje je Dorsey započeo, poput usvajanja kriptovaluta ili decentralizacije.

Na marginama 137. Tehnopolisa bavimo se novim Snapdragonom za sledeću godinu koji će, pored toga što će i dalje biti sporiji od ovogodišnjeg Appleovog A15, pokušavati da vam prepoznaje lice i tada kada vi to od njega niste tražili, australijskim zakonima i kineskim mobilnim tržištem u oktobru.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.