Metaverzum, iza Facebooka [podcast]

Imamo novu reč i novo ime za starog znalca.

Podeli
Foto: Shutterstock/Elms Art
Foto: Shutterstock/Elms Art

Facebook je promenio ime kompanije, sada bi voleo da ga zovete Meta. Na stranu sve u vezi sa metapodacima, ime proizvoda po kom kompanija nosi ime od početka ostaje isto, kao verovatno i sve drugo - uključujući i višesatne prekide rada svih servisa.

Stvari koje se nisu promenile ponovo smo mogli da vidimo zahvaljujući "Facebook papirima", mediji su krajem meseca počeli sa objavljivanjem materijala i saznanja o stvarima koje je Facebook držao u svoja 4 zida.

Zidovi zidani bitovima projekat su koji Facebook zove Metaverzum (Metaverse). Da li su ovo prvi mali koraci ka nečemu što će jednog dana postati holodeck, ili se Facebook, pardon, Meta samo zaigrala budućnosti ostaje da vidimo.

Veliki su prijavili prihode, a i dalje im ide jako dobro. Na kraju, ako koristite WhatsApp na više računara, možda će ova epizoda biti vesnik lepih vesti. Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.