Istinovanje [podcast]

Borba za istinu ovih dana vodi se na sve strane i svim sredstvima.

Podeli
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ukrajinu kao temu nemoguće je zaobići, pa to nismo uradili ni mi. Šta više, za tim nema nikakve potrebe, budući da smo stigli do tačke u kojoj je i rat tehnološka tema. U ovoj epizodi bavimo se svim aspektima koje smo do sada sagledali, a tiču se ratnog sukoba koji nam se doslovno dešava pred očima, na svim ekranima, "u lajvu".

Tačku "razno" popunila su nova dešavanja na sceni operativnih sistema, Facebookov berzanski sunovrat, Steam Deck i novi pokušaj Trampa da se vrati na društvene mreže, tako što će napraviti svoju. "Istina (Truth Social)", kako se zove nova društvena mreža koja ovih dana kreće u Americi, omogućiće vam da istinujete i reistinujete, a sve to zahvaljujući open source tehnologiji (Mastodon) koja umalo da nestane iza kulisa Istine.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.