Borba čipova [podcast]

Google je predstavio svoj prvi, Apple nastavio da ih niže, a Microsoft je ostavio bez Windowsa 11 one kojima fali čip pod imenom TPM.

Podeli
Foto: Google
Foto: Google

Poznati su svi detalji o Pixelu 6, Google je predstavio nove uređaje u dve dimenzije i dve klase, kako po mogućnostima, tako i po ceni. Ono što je ključno za njihovu priču je Google Tensor, novi Googleov čip koji sada pogoni Pixele i koji je ključna nit priče o iskustvu koje bi novi telefoni trebalo da pruže.

Apple je dan ranije konačno osvežio MacBook Pro u punom smislu te reči. Novo, ili bolje rečeno ponovo viđeno je gotovo sve, M1 Pro i M1 Max pogone modele sa ekranima od 14 i 16 inča, vratili su se portovi, a notch je sa Appleovih telefona prešao i na računare. Uz retro dizajn, vratili su se i fizički "F" dugmići, izbacujući TouchBar sa scene.

Početkom meseca ozvaničen je Windows 11, a u nastavku TPM sapunice otkrili smo da će Microsoft ipak "dozvoliti" instalaciju na uređaju koji nemaju ovaj čip u verziji 2.0, ali "bez obaveze". Bilo kako bilo, Windows se konačno bitno prolepšao.

Tri bitna događaja za 132. epizodu Tehnopolis podcasta, hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.