"Majkl Džordan se kladio da će posle 10 piva dati 40+ poena i da će Bulsi pobediti"

Kako je rekao nekadašnji hokejaš Džeremi Ronik ispričao je neverovatnu priču o jednom od najboljih košarkaša ikada, Majklu Džordanu.

SNIzvor: B92
Podeli
Credit: Brian Bahr /Allsport
Credit: Brian Bahr /Allsport

Kocka, alkohol i Majkl Džordan garantuju fantastičnu anegdotu, što već polako postaje aksiom.

Jednu takvu priču donosi i nekadašnji NHL igrač, Džeremi Ronik, koji je bio velika zvezda u Čikagu, dok je nosio dres Blekhouksa.

Ronik i Džordan su se u jednom periodu vrlo često družili, to se uglavnom svodilo na veliku količinu alkohola, ali oni nisu dozvoljavali da im to utiče na sportsku karijeru.

"Jednom prilikom smo igrali golf i kada sam vezao nekoliko pobeda spremao sam se da krenem, ali mi Majkl nije dozvolio. Pazite, Bulsi su igrali te večeri protiv Klivlend Kavalirsa, ali me je on naterao da odigramo još jednu partiju"

Partija se odužila, na kraju je Ronik opet pobedio, a Džordan je direktno sa golf terena morao do "Junajted centra".

"Celo popodne smo Majkl i ja pili, sećam se da je popio preko 10 piva i znam da sam se našalio da ću se večeras kladitii na Klivlend s obzirom na njegovo trenutno stanje. On mi je tada rekao, vrlo ozbiljnim glasom. Slušaj me dobro, kladiću se s tobom da ću ubaciti preko 40 poena i da će Bulsi pobediti sa minimum 20 razlike. Rekao sam dogovoreno i pružio ruku. A znate šta je on uradio? Isporučio je Kavalirsima 52 poena, pa su Bulsi pobedili sa 26 poena", rekao je Ronik.

Iako Ronik nije rekao tačan datum, vrlo je verovatno da je mislio na 28. mart 1992. godine, kada je Džordan ubacio 44 opena Kavalirsima za pobedu Bulsa 126:102. Čikago je te godine osvojio titulu, pobedivši Portland u finalu posle šest odigranih utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu