Skener - Eurobasket 2022 -

Srbija na skeneru B92.net: Maestro Jokić i dve povrede za glavobolju Pešića

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Izrael i time ostvarila i četvrtu pobedu iz isto toliko utakmica.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

* Srbija oscilirala, Jokić dominirao – "orlovi" na 4/4!

Upisana je pobeda, viđena je još jedna spektakularna utakmica Nikole Jokića, ali brine povreda Nemanje Nedovića, kao i Vladimira Lučića koji se posle pada u 3/4 nije vraćao u igru.

Vasilije Micić – Vasa nije dobro ušao u utakmicu, promašio je sva četiri šuta u prvoj četvrtini i nije podelio nijednu asistenciju. Razigrao se koliko-toliko Micić u nastavku, pogodio nekoliko šuteva, iznudio faule pri šutu i na kraju poluvremena je imao 12 poena, ali i 3/8 iz igre. U nastavku gledali smo sličan scenario, na kraju je imao 19 poena, ali indeks 12.

Ognjen Jaramaz – Micić nije najbolje otvorio, a nije ni Jaramaz, što je odmah problem jer se radi o organizatorima igre i ako obojici ne ide, to automatski znači problem u igri. Igrao je ispod očekivanog, ali je u četvrtoj deonici vezao nekoliko dobrih poteza i time poništio nešto slabiju igru do tog trenutka.

Nemanja Nedović – Baš kao protiv Finske, Nedović je i protiv Izraela krenuo u dobrom ritmu. Bio je aktivan defanzivno na samom startu ukravivši dve lopte, a i u napadu je bio raspoložen. Nažalost, povredio je list u drugoj četvrtini i videćemo koliki je stepen povrede. Nije igrao u drugom poluvremenu.

Marko Gudurić – Solidna igra Gudurića u prvom poluvremenu. Poentirao je na isteku 20. minuta, tako što je provukao loptu ispod ruke uz zvuk sirene. Znamo da može bolje.

Nikola Kalinić – Ofanzivno tih u prvoj četvrtini, nije šutnuo nijednom ka košu, dok je u odbrani radio standardno dobar posao. Prvi koš iz igre postigao je sredinom treće četvrtine, ali to ne znači da je igrao loše, štaviše. Na kraju je pogodio važne šuteve, uz 10 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Dejan Davidovac – Nije ulazio u prvom poluvremenu, a niti drugom.

Vladimir Lučić – Dobra igra kapitena, već se vidi odlična konekcija sa Jokićem koji ga je u prvoj četvrtini odlično pronašao u kontri. Igrao je Luča sjajnu utakmicu, a onda u trećoj četvrtini... nezgodan pad, posle čega nije ulazio u igru.

Marko Jagodić-Kuridža – Ponovo je Kuridža dobijao minute na centru, ali ovoga puta nije imao najbolju utakmicu. Nije se upisao u listu strelaca.

Dušan Ristić – Nije ulazio u prvom poluvremenu. Prve minute dobio je krajem treće četvrtine i za taj period nije uspeo da da veći doprinos.

Nikola Milutinov – Nije ulazio u prvom poluvremenu, a niti drugom.

Nikola Jokić – Prvi napad, prvi šut – trojka. Ubrzo je i "školovao" na niskom postu, a što je najvažnije imao je nekoliko presečnih dodavanja u odbrani, što pokazuje želju na oba kraja terena. Briljirao je u prvoj četvrtini koju je završio bez promašaja iz igre i sa indeksom 22 za samo deset minuta. Nastavio je sa neverovatnom lakoćom da igra i u drugoj četvrtini, te je odigrao savršeno prvo poluvreme, čak 31 indeksni poen, 20 poena...

Njegovim izlaskom krajem treće četvrtine, Izraelci su uspeli da dođu do momentuma i uhvate priključak, ali za dva minuta četvrte deonice, razlika je ponovo bila dvocifrena. Timskom zaslugom slomio se otpor protivnika, a Jokić je bio u centru većine akcija. Na kraju je imao čak 46 indeks - 29 poena, 11 skokova i pet asistencija,.

Foto: Sofascore
Foto: Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.