Skener - Eurobasket 2022 -

Srbija na skeneru B92.net: Poezija u pokretu

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Izvor: B92
Podeli
Matias Horak/STARSPORT
Matias Horak/STARSPORT

Ovoga puta "Orlovi" su odigrali najbolju utakmicu na turniru, pregazili su Fince i poslali snažnu poruku ostalim reprezentacijama.

Koliko je Srbija odigrala dobro govori podatak da je čak šestorica košarkaša imalo dvocifreni učinak, a ostvareno je ukupno 30 asistencija.

Vasilije Micić – Trojka uz faul, odlična tranzicija... Brzo se Vasa rešavao lopte, bio je i poenterski rspoložen i bilo je ga je uživanje gledati. Deset poena i tri asistencije za samo osam minuta prve deonice. Nastavio je Micić sa briljantnom igrom u drugoj četvrtini, plesao je po terenu. Vasa u nastavku nije forsirao, nije ni igrao mnogo, a meč je završio sa učinkom, 14p/7as.

Ognjen Jaramaz – Podigao je dvoranu na nogu asistencijom kroz noge za Kuridžu. Dobra rola u prvom poluvremenu. Igrao je dobro i u drugom, te je za njega ovo bila odlična utakmica.

Nemanja Nedović – Našao se Nedović u startnoj postavi umesto Marinkovića i u prvom napadu je poentirao. Dobra kretnja, Jokić ga je sjajno pronašao i Neda je lako pogodio. Potom je pogodio trojku, imao dve asistencije u prvoj četvrtini. To je Nedović koji nam treba. Sjajno je odigrao i u 2/4, a posebno dobar je bio u igri bez lopte. Neda je nastavio sa sjajnom igrom i na kraju je bio najefikasniji uz Micića sa 14 poena.

Marko Gudurić – Dve lepe asistencije za Kalinića, bio je raspoložen za kreiranje za druge, ali ne i za sebe. Ponovo previše razmišlja u nekim situacijama, ali u drugom poluvremenu pronašao je svoju igru, pa je meč završio sa 11 poena.

Dejan Davidovac – Ukradena lopte, poentiranje na isteku poluvremena, i Davidovac je bio i više nego dobar u pet minuta koliko je igrao u prvom periodu. U drugom je bio dobar.

Nikola Kalinić – Odlična igra Kalinića u prvoj četvrtini, osam poena uz samo jedan promaše šut iz igre. O odbrani da ne pričamo. Nastavio je Nikola da igra sa puno energije i bio je jedan od najboljih na terenu. Koliko je Kalinić bio dobar u prvom poluvremenu govori podatak da mu je +/- bio neverovatnih +26. I u drugom poluvremenu je bio sjajan.

Vladimir Lučić – Odigrao je svih deset minuta prve četvrtine, šutnuo jednom i pogodio, šutnuo dva bacanja – i pogodio. Razigrao se u drugoj četvrtini kada je bio sjajan u tranziciji. Micić i Jokić hranili su ga loptama, a on je pogađao. Kapitenska utakmica i 12 poena.

Marko Jagodić-Kuridža – Sjajna rola Kuridže otkako je kročio na parket. Pogodio je "dugu" dvojku, potom odlično istrčao kontru i zakucao. Igrao je Kuridža centra, odmarao Jokića i za pet minuta u prvom poluvremenu niste mogli više da tražite od njega. Odličan je bio i u drugom, njegova najbolja utakmica na turniru.

Dušan Ristić – Nije ulazio u prvom poluvremenu. Ušao je u završnici 4/4.

Nikola Milutinov – Nije ulazio u prvom poluvremenu.

Nikola Jokić – Ofanzivno odlično otvaranje utakmice, lagana dva poena, ofanzni skok pa koš, pa nekoliko asistencija. Za sedam minuta prve četvrtine imao je šest poena, tri skoka i dve asistencije, bez forsiranja, u njegovom stilu. Rutinska igra Jokića i u drugoj četvrtini, šutnuo je dve teške trojke i promašio, a sve ostalo je bilo čista desetka. U nastavku se malo ispromašivao i pokvario procenat, ali ponovo je odigrao fenomenalnu partiju - 13 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.