Čačak - Servisne informacije - B92 Lokal

Besplatan parking u Čačku – evo do kada

Povodom Dana državnosti stanovnici grada na Moravi danas i sutra neće plaćati parking, jer "Parking servis" neće raditi, potom u subotu, sve će biti regularno, pa u nedelju ponovo neće raditi i parking će biti besplatan.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: Ilustracija / RINA
Foto: Ilustracija / RINA

"Danas i sutra nećemo vršiti naplatu parkiranja u zoniranim delovima grada, u subotu će biti normalan radni dan, a nedelja je kao i obično neradna. Mi smo izvršili korekciju cena usluga parkinga, to je ono što je aktuelno trenutno u našem gradu. To je sitna korekcija u ekstra zoni ghde je cena bila 65 dinara, a sada će biti 70, kao i u trećoj zoni sa 19 dinara smo poskupeli na 20 dinara", rekao je za RINU Dragan Grujović, koordinator JKP "Parking servisa" u Čačku.

Kada su u pitaju mesečne karte za parkiranje nije vršena korekcija cena, rekao je Grujović i dodao da su one, kao i u prethodnom periodu.

"Ovo poskupljenje je bilo zbog nekih naših planova u ovoj godini, planiramo uvođenje parkomata na određene lokacije u gradu, pa zbog sitnog novca koga nema smo bili prinuđeni, a podsetio bih na to da cena parkiranja nije menjana prethodnih pet godina u zoniranim delovima grada. Takođe, došlo je do povećanja cena I na zatvorenim parkiralištima, gde cene nisu menjane nekih sedam godina sa 42 dinara poskupelo je na 55 dinara", pojasnio je on.

Što se tiče saobraćajne signalizacije JKP "Parking servis" je od prošle godine glavni izvođač vertikalne i horizontalne signalizacije.

"Vertikalnu radimo u toku cele godine, tu je postavljanje saobraćajnih znakova koje naši nesavesni sugrađani uklone. A sa horizontalnom signalizacijom se krenulo, jer je lepo vreme. Mi ćemo u narednom periodu vršiti obeležavanje naših parkirališta koja nisu vidljiva. Nakon toga ćemo po nalogu JP "Gradac" obeležavati sve lokalne puteve u našem gradu", zaključio je Grujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.