Čačak - Hronika - B92 Lokal

Psi lutalice seju strah u Zapadnoj Srbiji – prepolovili stado, a napadaju i ljude

Pravi horor odigrao se u dragačevskom selu Goračići, kada su psi lutalice prvo napali, a zatim i rastrgli stado ovaca i jagnjadi.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

U domaćinstvu Stanković Vasijila, stado koje je brojalo deset ovaca i pet jagnjadi, sada je prepolovljeno, a ceo slučaj prijavljen je policiji.

"Nakon dolaska iz grada, ispred svoje štale zatekao sam nekoliko pasa lutalica, ali mi ništa nije ukazivalo da se na mom imanju dogodio pravi krvavi pir. Kada sam ušao u štalu video sam prestravljene životinje i da ih nema dovoljno na boju. Kada sam otišao iza objekta video sam rastrgane tri ovce u predelu vrata i četvoro jagnjadi koje je takođe ubijeno. Tri psa koje sam zatekao napravili su mi veliku materijalnu štetu", kazao je za ageciju RINA, domaćin Vasilije iz Goračića.

On dodaje da je ceo slučaj prijavio nadležnim organima koji su izašli na teren i izvršili uviđaj.

"Stigao je veterinar koji je konstatovao da su uginule i naredio da se nasradale životinje pokopaju, a pripadnici policije će u skladu sa procedurama razrešiti ovaj krvavi pir u mom domaćinstvu", zaključuje Stanković.

Psi lutalice seju strah ne samo u dragačevskim, već i u većini sela na teritorijama drugih opština u Zapadnoj Srbiji. Najkrtičnija situacija je u Priboju gde u centralnom gradskom području psi lutalice danima unazad napadaju čak i ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.