Čačak - Hronika - B92 Lokal

Provalnik kroz prozor upao u vrtić u centru Čačka

Roditelji koji su ovog jutra doveli decu u vrtić "Poletarac" u centru Čačka, ispred ove ustanove zatekli su policiju koja vrši uviđaj, jer je tokom noći u prostorije ove ustanove upao muškarac, kako se pretpostavlja u nameri da izvrši pljačku objekta.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Vinovnik je ušao nasilno kroz prozor na objektu. Posle par sekundi oglasio se alarm, koji je on nakon provale pokušao da ugasi tako što je počupao kablove, ali nije uspeo u svojoj nameri i pobegao je sa lica mesta. Iz vrtića ništa nije odneto, jer je boravio samo u hodniku", potvrdila je za RINU Suzana Simeunović direktorka PU "Moje detinjstvo".

Ona dodaje da prema otiscima koji su uzeti na licu mesta utvrđeno da se radi o licu koje je već poznato policiji. Njegov upad u prostorije vrtića zabeležen je video nadzor, a vinovnik ove provale brzo je uhvaćen.

Posledice ovog incidenta su brzo sanirane, a deca su nakon završenog uviđaja u vrtiću brzo vraćena na svoje redovne aktivnosti.

"Za vreme uviđaja sva deca koja su stigla u našu ustanovu, prebačena su u vrtić Mali Kapetan, kasnije su vraćena u "Poletarac". Ovo je prvi slučaj provale u naše ustanove od kada je postavljen video nadzor. Ranije su se provale dešavale u vrtiću na čačanskom Keju i Atenici", naglasila je Simeunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.