Čačak - Hronika - B92 Lokal

Nevreme kakvo se ne pamti u Čačku – sve je poplavljeno VIDEO

Juče je u popodnevnim satima teritoriju grada Čačka zahvatilo je nevreme praćeno ogromnim padavinama koje su dovele do izlivanja, pre svega kanala u mesnim zajednicama na periferiji samog grada.

Izvor: RINA, B92.net, TV Prva Čačak
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Iako svaki put pomisle da više ništa ne može da ih iznenadi kad su vremenske nepogode u pitanju, priroda ih i te kako razuveri. Meštani sela u okolini Čačka nakon snažnog nevremena koje je sinoć pogodilo njihov kraj, ovog jutra sabiraju štete i pokušavaju da izvuku vodu iz svojih dvorišta i sa imanja.

"Kiša nie prekidala satima. Ovo se ne pamti odavno da je bilo ovako", rekao je jedan od meštana.

"Sve se desilo na brzinu, duže od sat vremena padala je toliko jaka kiša bez prekida, onda je krenula voda samo da nadolazi. Došla uz kuću nekih pola metra visine, prešla je temelj. Odmah smo reagovali, prijatelji su mi pomogli i stavili smo džakove od peska kako bi se sprečila još veća katastrofa ako bi voda ušla u kuću", kaže za RINU meštanin Trbušana Ljubomir Vidović.

Najteža situacija je u Trbušanima, Vranićia, Milićevcima, Ljubiću, Lugovima i Loznici. Na lice mesta odmah su upućene sve raspoložive ekipe kako bi se u najkraćem roku sanirale posledice jakog nevremena.

"Naša javna komunalna preduzeća i sektor civilne zaštite tokom čitave noći bili su na terenu kako bi pomogli ugroženim domaćinstvima. U nekoliko kuća je voda ušla, imamo dosta poplavljenih dvorišta, tako da se borba nastavila i danas. Na nekoliko mesta Civilina zaštita je sa pumpama izvačila vodu. Takođe, pre samo nekoliko dana imali smo izlivanje velike količine vode u MZ Loznica zbog neadekvatno održavanja propusta, i to je problem na teritoriji čitavog grada", kazao je za RINU, Miloš Stevanić pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Šta su meštani rekli, kao i informacije sa lica mesta pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.