Čačak - Društvo - B92 Lokal

Sve je spremno za veliki spektakl u Čačku

Ceremonijom otvaranja predviđenom za 21. marta sa početkom u 20 časova, na Gradskom trgu, pod nazivom "Sve boje slobode", Čačak zvanično postaje prva Prestonica kulture Srbije za 2023. godinu.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Otvaranje predstavlja multimedijalni spektakl, koji polazi od ideje kulture kao slobode, ideje koja simbolizuje ono najvažnije za duh i mentalitet Čačka: smisao za različitosti, uvažavanje tradicionalnog, otvorenost za novo, a prvenstveno – bunt koji neizbežno dovodi do promene.

U skladu s tim, sadržaj spektakla je uobličen kao niz tri međusobno povezane priče, čiji junaci nose simbolična imena, i u kojima se pokazuju tri glavna oblika slobodarske kulture Čačka: bunt, imaginacija i igra.

Režiju potpisuje Miloš Šarović, prema tekstu Svetislava Jovanova. Kompozitor je Saša Mirosavljević, scenu je uradila Nikolina Ćućun, a koreografiju Jelena Bulatović. Animator je Marko Radosavljević, vizuelni producent Saška Karać, a kostimograf Tanja Radišić.

U programu ceremonije otvaranja učestvuju glumci Narodnog pozorišta u Beogradu, Vanja Milačić i Bojan Krivokapić, a pored njih u ceremoniji učestvuje ekipa mladih glumaca iz Čačka koju čine: Una Đelošević, Nikola Stanković, Nenad J. Popović, Vladimir Jocović i Todor Trifunović.

U muzičkom delu programa učestvuju: Braća Teofilović, Bilja Krstić, Marija Nešić, Nenad Marić - Kralj Čačka, Čegi-Bend, KUD "Dule Milosavljević - Žele" i hor muzičke škole "Vojislav Vučković".

Već u sredu, 22. marta sa početkom u 20 časova na Gradskom trgu u Čačku nastupiće jedan od najpopularnijih rok bendova, Riblja Čorba. Povratak rok legende Bore Đorđevića u rodni grad uveličaće kompletan događaj, a jedan od najvažnijih u novijoj istoriji grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.