Čačak - Društvo - B92 Lokal

Rigorozne mere nakon napada čopora pasa na porodicu u Gornjem Milanovcu: Oglasio se predsednik opštine

Posle nemilih događaja sa vlasničkim psima i psima lutalicama koji su četvoročlanu porodicu napali na parkingu, po nalogu predsednika opštine Dejana Kovačevića izvršeno je vanredno uklanjanje pasa sa teritorije opštine.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Nažalost ova oblast sistemski mora drugačije da se reši i opština Gornji Milanovac će inicirati sastanke sa nadležnim Ministarstvom, kako bi se ušlo u izmenu zakona obzirom da opština bez pomoći države ne može sama da reši problem. Kada su u pitanju vlasnički psi, zakon je tu precizan i očekujem od nadležnih državnih organa najstrože kazne prema vlasnicima", rekao je za RINU predsednik Kovačević.

Psi izujedali dete, povređen završio u bolnici: Opkolili porodicu, sugrađani ih jedva spasili VIDEO

Inspekcijski službenici u akciji humanog hvatanja pasa lutalica samo u toku jučerašnjeg dana uhvatili su i sklonili sa ulice deset odraslih pasa. Kod Norveške kuće uhvaćena su dva mešanca, jedan bele i jedan crne boje, koji su poslati u azil. U Lunjevici, tri mešanca srednjeg rasta a jedan manjeg rasta na Rudniku. U Ulici Rada Končara sa ulice je sklonjen jedan crni mešanac a kod PU "Sunce" mešanac žute boje.

Inače, opstina Gornji Milanovac redovno vrši hvatanje pasa lutalica na svojoj teritoriji i ima ugovor sa Gradom Čačkom koji ima azil za pse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.