Čačak - Društvo - B92 Lokal

Ovaj dan su svi željno iščekivali: Počinje izgradnja vrtića

Još jedno srpsko selo dobiće vrtić, u pitanje je Zablaće kod Čačka u kom živi veliki broj mališana, a čija izgradnja počinje sledeće sedmice.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Grad Čačak je jedan od četiri grada i opštine u celoj Srbiji koji je prošao na konkursu Ministarstva prosvete u okviru Projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje", za 2023. godinu.

"Četiri godine unazad radimo na, pre svega, planskom aktu, pribavljanju zemljišta i objekata u svojinu grada, zatim na rešenju o uklanjanju objekata i, naravno, projektno-tehničkoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli. Sve to je završeno pre dve godine, a samim tim su se stekli uslovi da konkurišemo kod Ministarstva prosvete i jedan smo od četiri grada i opštine u celoj Srbiji, sa kojim je resorno ministarstvo potipsalo ugovor u martu", rekao je Todorović.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je preko 110 miliona dinara, prostiraće se na oko 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u šest grupa, a pripada PU "Moje detinjstvo".

Predviđeno je da radovi traju oko sedam meseci a zvanično počinju u utorak 27. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.