Čačak - Društvo - B92 Lokal

Od centra do najlepšeg dela Čačka biciklom: Pored pešačke zone, nova biciklistička staza VIDEO

Grad na Moravi dobija svoju knez Mihajlovu.

Izvor: B92.net, TV Prva Čačak
Podeli
Printscreen/TV Prva
Printscreen/TV Prva

Počela je rekonstrukcija ulica u centru Čačka kao uređenje nove pešačke zone. Ulica će po završetku biti spojena sa Rimskim termama, gradskim trgom i trgom Nadežde Petrović.

Preuređuje se 5000 kvadrata, a biće i posađeno 35 stabala u dva drvoreda.

"Sam rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana. Čačani će zatvaranjem ulice Župana Sracimira dobiti jednu prelepu pešačku zonu, čime ćemo spojiti gradski trg i budući trg Nadežde Petrović. Obuhvata 5000 kvadrata uređenog prostora sa novim drvoredima. Takođe, i nova javna rasveta", rekao je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika.

Grad Čačak ulaže u ovu investiciju 86 milijona dinara.

"Očekuju se to da biti oko 100 milijona dinara, zajedno sa ulaganjima javnih preduzeća. Pored "Vodovoda" tu će biti uključeni i EPS i Telekom, gde će svi u toku radova, da kažem, zameniti svoje dotrajale instalacije" dodao je Stevanić.

Takođe, Čačak će dobiti i biciklističku stazu.

"Uređenjem ovog dela biće tačno i označena i biciklistička staza, koja će biti povezana sa biciklističnom stazom u Cara Dušana, koja je prošle godine rekonstruisna. Samim tim biće povezane sa Sportskim centrom Mladost i Gradskom plažom, čime će Čačani moći da dođu i biciklama od samog centra grada do najlepšeg dela grada, odnosno Gradske plaže", naveo je Stevanić.

Zbog radova došlo je i do promena u režimu saobraćaja.

"Hajduk Veljkova ostaje i dalje jednosmerna, ali Bogićevićeva menja smer i ona će u kontra smeru ka Rajićevoj ulici. Javni prevoz, umesto Solida, ulicom Kuželjevom i Župana Sracimira, preći će bulevarom Vojvode putnika pored Medice rada, na kružni tok Moravice i pored Crkve, gde će nastaviti u starom pravcu", zaključio je.

Pročitajte još:

Čačak dobija svoju Knez Mihailovu

Zatvara se ulica u centru grada: Ovo su izmene u saobraćaju

Čačak dobija preko potreban objekat

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.