Čačak - Društvo - B92 Lokal

Fantastična slika poslata iz srpske prestonice kulture FOTO

Titulu prve Nacionalne prestonice kulture Srbije grad Čačak opravdao je i sinoć, a svim građanima priređen je koncert za pamćenje legendarne rok grupe Riblja Čorba. Oduševljeni su bili posetioci, ali i sam frontmen benda koji je rođen u gradu na Moravi, ali je i njegov počasni građanin.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Ja za sebe kažem da sam Čačanin, ali na privremenom radu, svi ćemo se mi jednom vratiti ovde pod Jelicu. Čačak treba da bude prestonica kulture jer ima Točka, jer ima mene i mnoge druge ljude iz sveta muzike, ima sportsku kulturu Mišovića, Kičanovića, Obradovića, i još koliko njih, da nekoga ne zaboravim sada, imamo celu reprezentaciju, pa recite mi koji drugi grad ima tako nešto", rekao je Bora Đorđević.

Foto: RINA
Foto: RINA

U kocertu su uživale sve generacije od 7 do 77 godina, a pažnju prisutnih zaokupio je transparent nekoliko osnovaca na kom je pisala nesvakidašnja poruka.

"Nastavnice, nismo spremni sutra za kontrolni. Može za utorak?", pitali su domišljati đaci.

Foto: RINA
Foto: RINA

Rok sastav Riblja čorba još jednom je pokazao zašto je skoro pola veka opstao na sceni, njihov frontmen Bora Đorđević, po ko zna koji put dočekan je gromoglasnim aplauzom svojih Čačana, ali i svih ljubitelja njegove muzika.

Njihov koncert samo je jedan u nizu događaja koji očekuju Čačane, ali i sve oni koji posete Čačak do kraja ove kalendarske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.