Čačak - Društvo - B92 Lokal

Ekipe Civilne zaštite dežurale čitave noći: Reke ostale u svojim koritima

Kiša koja od juče pada na teritoriji zapadne Srbije, za sada nije izazvala veće probleme na teritoriji opština Lučani i Požega i teritoriji grada Čačka. Ekipe Sektora za vanredne situacije grada Čačka u pripravnosti su i dežuraju 24 sata.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Sektor za vanredne situacija kao i Civilna zaštita, ali i Javna preduzeća koja imaju dežurstva, tokom čitave noći pratili su stanja na svim vodotokovima prvog ali posebno drugog reda. Za sada nema većih problema, očekujemo da, kako kaže RHMZ već u popodnevnim časovima, u toku noći i sutrašnjeg dana temperature budu oko 25 stepeni. Dobro smo se pripremili uredjujući vodotokove drugog reda. Naša JKP, pre svega 'Moravac' i 'Gradsko zelenilo' su spremni, ali nisu za sada imali potrebe da reaguju", rekao je za RINU, Milun Todorović gradonačelnik grada Čačka.

Na ranije evidentiranim kritičnim lokacijama u Ciglarskoj, Beogradskoj ulici, ulici Djakona Avakuma, Ulica 66, ulici Aleksandra Savića nije bilo nikakvih problema, a nije bilo ni izlivanja vodotokova drugog reda.

"Brojne aktivnosti koje smo ove godine realizovali na čišćenju sistema atmosferske kanalizacije na gradskom području, u saradnji sa JKP 'Komunalac', kao i uređenje i čišćenje kanala na seoskom području, realizovane u saradnji sa JKP 'Moravac', dale su odličan rezultat i problemi regulisanja površinskih voda su u velikoj meri smanjeni ili rešeni", rekao je Milan Bojović direktor JP "Gradac" iz Čačka.

Tokom današnjeg dana ekipe JP "Gradac" vršiće obilazak gradskog područja u cilju uočavanja kritičnih lokacija i rešavanja evidentiranih problema, kako bi delovali preventivno.

Iako je reka Bjelica na teritoriji Dragačeva ove godine čak nekoliko puta plavila domaćinstva i plodne oranice, situacija na teritoriji opštine Lučani za sada je mirna.

"Uprkos kiši koja pada na teritoriji Dragačeva za sada nema nikakvih problema i nema izlivanja, ekipe JP su u pripravnosti i dežuraju 24 sata", rekao je Milija Milenković pomoćnik predsednika opštine Lučani.

Prema najavama meteorologa opasnost od jake kiše praćene grmljavinom preti nam do sutra, kada se očekuje razvedravanje i prestanak padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.